ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Θορυβήθηκε ο Δήμος Ναυπλιέων με τις μετρήσεις στις παραλίες του

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ για τις παραλίες, έχουν θορυβήσει τις τοπικές κοινωνίες και τους οικείους δήμους, αν και πάνω κάτω ήξεραν από πριν τι τους περιμένει.

Ένας από τους Δήμους που πήραν πρώτοι την κρυάδα ήταν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο οποίος αντέδρασε, αντιπαραβάλλοντας τα αποτελέσματα των αντίστοιχων μετρήσεων ενός κρατικού φορέα, και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Αντίδραση από τον Δήμο Επιδαύρου δεν έχουμε ακόμα.

H Aπάντηση του Δήμου Ναυπλιέων έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Ναυπλιέων μετά το θόρυβο που προκλήθηκε περί δήθεν ακαταλληλότητας των νερών του Αργολικού κόλπου και, ιδιαίτερα των κοντινών στο Ναύπλιο ακτών, με τις προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις στους λουόμενους αποστέλλει τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 25/06/2017.

Μετά την επίσημη διάψευση από τα στοιχεία μετρήσεων που εκδόθηκαν από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εφιστούμε την προσοχή:

1.Σε όλους τους φορείς, να αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα με σύνεση, ψυχραιμία και υπευθυνότητα και να αποφεύγουν την εμπλοκή τους σε στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις εν ονόματι συμφερόντων.

2. Να πορευτούμε όλοι μαζί προς την κατεύθυνση προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου, αποκρούοντας κάθε είδους επιθέσεις που τον εκθέτουν και τον δυσφημούν.

3. Σας ενημερώνουμε, ότι, ο μοναδικός και επίσημος φορέας παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης είναι η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου».

Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει υπάρχουν αποκλίσεις στις μετρήσεις των δύο φορέων, οι οποίες προκαλούν σύγχυση στους λουόμενους και ανησυχία στους εμπλεκόμενους. 

Η κατάσταση σε άλλες περιοχές, σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, εμφανίζεται ακόμα χειρότερη, ενώ προσεχώς αναμένονται αποτελέσματα και από άλλους Δήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ