ΠολιτισμόςΑρχείο

Άλυτη: Η Ελληνική ταινία τρόμου που γυρίστηκε σε δύο πανέμορφα χωριά της Αρκαδίας (Video)

Ένας γιατρός µετακοµίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται µια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει αποµονωµένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από µια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρµα της σαν φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντοµα ότι τα πράγµατα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει το παράδοξο τρόπο για να την σώσει.

Αυτό είναι το στόρυ της ταινίας του Μίνου Νικολακάκη «Άλυτη», η οποία κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του εν λόγω σκηνοθέτη, η οποία έχει γυριστεί κατά κύριο λόγο στον Κοσμά Κυνουρίας και στην Καστάνιτσα Κυνουρίας, στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα. Αυτά τα δύο μοναδικά και συνάμα πανέμορφα χωριά της Αρκαδίας έγιναν ο καμβάς για να ξεδιπλωθεί μια ιστορία με πολλαπλές αναγνώσεις. Μία ταινία τρόμου από αυτές που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, όπου το πραγματικό και το φανταστικό εμπλέκονται δημιουργώντας μία μυστηριακή ατμόσφαιρα.

Άλυτη Κοσμάς

 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Προµηθέας Αλειφερόπουλος και η Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη, ενώ επίσης εµφανίζονται οι Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, και η Αλέκα Τουµαζάτου.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Τορόντο του Καναδά και είναι συμπαραγωγή του ΕΚΚ, της ΕΡΤ και της COSMOTE TV.

Ο σκηνοθέτης Μίνως Νικολακάκης σε συνέντευξή του στο athinorama.gr (την οποία μπορείτε να δείτε εδώ), ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είχε τον καλύτερο «location scouter», ένα βοσκό ο οποίος γνώριζε κάθε σπιθαμή της περιοχής.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που στα Αγγλικά τιτλοφορείται entwined:

Είδος: Δράμα, Ελληνικός Κινηματογράφος, Τρόμου, Φαντασίας
Σενάριο: John De Holland, Μίνως Νικολακάκης
Σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης
Πρωταγωνιστούν: Προµηθέας Αλειφερόπουλος και Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη (εμφανίζονται οι Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, Αλέκα Τουµαζάτου, John de Holland και Μαρία Εγγλεζάκη)
Πρεμιέρα (Ελλάδα): 10 Σεπτεμβρίου 2020
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Αγγλία
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 89 λεπτά