ΚοινωνίαΑρχείο

Χάνονται 4 θέσεις δασκάλων στο δημοτικό του Λυγουριού

Ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου (Λυγουριού) με μείωση σε 7 από 11 των οργανικών θέσεων και η συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Δήμαινας και Νέας Επιδαύρου, έχουν ανησυχήσει γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εκτός του ότι χάνονται ακόμα 4 θέσεις δασκάλων στο Λυγουριό, αυτό θα έχει συνέπειες και στην ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρονται, αφού θα αυξηθούν σε μαθητικό πληθυσμό τα τμήματα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου καλεί το δημοτικό συμβούλιο, τους υπόλοιπους συλλόγους γονέων, όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν.

Οι γονείς απαιτούν: «Να παρθεί τώρα πίσω η απόφαση για την αφαίρεση 4 οργανικών θέσεων από το Δημοτικό σχολείο του Λυγουριού και να μην γίνει η συγχώνευση των Δημοτικών σχολείων Δήμαινας και νέας Επιδαύρου. Να παρθούν πίσω όλες οι υποβαθμίσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. 
Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, καμία από τις υπόλοιπες τάξεις με πάνω από 20. Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».