ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τέλος στα ψέματα για το έργο της Περιφέρειας

Το πολιτικό μήνυμα ότι η Περιφερειακή αρχή είναι παρούσα και πρόθυμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών έστειλε από το Γύθειο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την οποία χαρακτήρισε εμβληματική τόσο λόγω των εγκαινίων του λιμανιού, όσο και λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο της επέκτασης του λιμανιού, τόνισε ότι η άριστη συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης δίνει την απάντηση στο διακύβευμα που προτάσσει τη σωτηρία του τόπου, από την προσωπική ή κομματική επιβίωση, και την ανάγκη συστράτευσης όλων υπό το πρόσταγμα του ανιδιοτελή πατριωτισμού. 

Τατούλης για Γύθειο, Μάνη και σκουπίδια

«Είμαστε περήφανοι για το έργο μας, γιατί συνεχίζουμε να υλοποιούμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει με τους πολίτες, στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού της Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει τη μελέτη για την ολοκλήρωση του άξονα Γύθειο – Αρεόπολη- Γερολιμένας – Άγιος Νικόλαος – Στούπα – Καρδαμύλη, ώστε να ενοποιηθεί η Μάνη με ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Ανακοίνωσε επίσης ότι μετά τη συνεργασία με τους Δημάρχους της Μάνης ολοκληρώνεται η μελέτη του δρόμου Μηλιά – Γιάτρισσα, ώστε τέλος Σεπτέμβρη να δημοπρατηθεί η υλοποίηση του έργου και ότι η Περιφέρεια, μετά τα εγκαίνια του δρόμου Νεάπολη – Μονεμβασιά, έχει ήδη προετοιμάσει την ολοκλήρωση του τμήματος Μονεμβασιά – Άγιος Φωκάς. 

Σε ειδική αναφορά του στο νέο Μουσείο Σπάρτης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε για μια ακόμα φορά ότι φέρει την προσωπική του σφραγίδα, και κανενός άλλου, ήδη από τη θητεία του ως Υπουργός Πολιτισμού, όταν αυτός νομοθέτησε σχετικά, έβγαλε τις αποφάσεις σε όλα τα συλλογικά όργανα και αγόρασε το οικόπεδο του Χυμοφιξ. Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ακόμη ότι εξασφάλισε τους πόρους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, τον οποίο η περιφερειακή αρχή είναι έτοιμη να δημοπρατήσει.

Τατούλης για Γύθειο, Μάνη και σκουπίδια 

Τέλος στα ψέματα για το έργο της Περιφέρειας

Σχολιάζοντας το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι όλα τα μυθεύματα σχετικά με το έργο της Περιφέρειας έχουν καταρρεύσει, όπως χαρακτηριστικά ότι είναι φαραωνικό ή ακριβό. «Τέλος στα παραμύθια. Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Παπαδημητρίου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στη Βουλή για το θέμα αυτό, παραδεχόμενος ότι είναι το πιο φθηνό με 69 ευρώ/τόνο, το πιο φιλικό για το περιβάλλον και το πιο αναπτυξιακό έργο, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνησή του ήταν εχθρική απέναντι στο έργο αυτό». 

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ακόμη ότι «όποιος έχει σχέδιο, που να τηρεί τον ΕΣΔΑ και τον ΠΕΣΔΑ να το υλοποιήσει» και ζήτησε να σταματήσουν τα ψέματα ότι η Περιφέρεια δε συνεργάζεται με τους Δήμους. «Το έργο αυτό έχει γίνει σε απόλυτη συνεργασία με τους Δήμους, οι οποίοι ωστόσο πρέπει να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει. Η Περιφέρεια είναι ξεκάθαρη στο σχέδιό της. Απ’ την άλλη πλευρά θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που παραγνωρίζουν ότι το μοντέλο που εμείς φέραμε υιοθετήθηκε στο σύνολο της χώρας, με το παράδοξο ωστόσο να έχουν υπογραφεί άλλα αντίστοιχα έργα και όχι αυτό της Πελοποννήσου, παρότι ήταν το πρώτο, εδώ και τρία χρόνια, σε ωριμότητα».  

Τατούλης για Γύθειο, Μάνη και σκουπίδια

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης την οδύνη του για το συμβάν στο Δήμο Ευρώτα και την απώλεια της ζωής δύο νέων ανθρώπων. «Απευθύνω έκκληση να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας ως απαραίτητη προϋπόθεση για να μην έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών».    

Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, τόσο για την άριστη συνεργασία και την παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και για τη φιλοξενία της συνεδρίασης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.