ΕκδηλώσειςΑρχείο

«Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα στο Κρανίδι

Με επιτυχία συνεχίζεται το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» με γενικό τίτλο «Αναζητώντας τον Άλλον», στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, στο Κρανίδι.

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου στις 21.00 φιλοξενεί το έργο “Μάρτυς μου ο Θεός” του Μάκη Τσίτα, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη.

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη.
Κείμενο – Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας.
 
Το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» παρουσιάζει το έργο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» –βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014– σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.

Το έργο σημείωσε μεγάλη επιτυχία τα τρία προηγούμενα χρόνια στον αθηναϊκό πολυχώρο Vault.

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης– ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία– έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή.

Μέσα από τον μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 21.00
«Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη.
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Κείμενο–Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη
Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης
 
Γενική είσοδος 10€ / Φοιτητικό-Μαθητικό 5€.
Τηλ. Κρατήσεων 698 698 22 24