ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ραντεβού στις Πόρτες Μελιγούς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού διοργανώνουν την Παρασκευή 25.8.2017 εθελοντική δράση καθαρισμού της περιοχής «Πόρτες Μελιγούς» και προσκαλούν όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια αφιερώνοντας μερικές ώρες στον καθαρισμό του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Μουστού όπου απαντώνται σημαντικά και σπάνια φυτά! 

Ο καθαρισμός της παραθαλάσσιας αμμώδους έκτασης όπου φύονται, μεταξύ άλλων, οι πληθυσμοί του «κρίνου της θάλασσας» (Pancratium maritimum) θα πραγματοποιηθεί, με σημείο συνάντησης την μπάρα ελέγχου της κυκλοφορίας στην Περιοχή Απόλυτης Προστασίας της Φύσης του υγροτόπου Μουστού προς τη θέση «Διχαλή», παράλληλα με σήμανση της περιοχής (με ταινία και ενημερωτικές ταμπέλες). 

Υπενθυμίζουμε στους φίλους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην δράση να έχουν μαζί τους νερό και να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια καθώς επίσης να έχουν μαζί τους καπέλο και αντηλιακό. 

Παραλία για καθαρισμό: Ακτή «Πόρτες Μελιγούς» (μετά τους ευκαλύπτους).
Ώρα προσέλευσης 9:00 π.μ.

Διάρκεια συνολικής δράσης: 9.00 π.μ.-11.30 π.μ.

Ενδυμασία: άνετα ρούχα, κλειστά παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό.

Μέσα περισυλλογής σκουπιδιών: Θα διατίθενται πλαστικά γάντια και σακούλες για κάθε εθελοντή. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιγούς και τον Φορέα Διαχείρισης για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία αναφορικά με την δράση στα τηλέφωνα: Καμπύλης Κώστας (Πρόεδρος Συλλόγου) 6976-232658 και Τμήμα Πληροφόρησης Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας, Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, 27550-22021 εσωτ. 5.