ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

«Καρφιά» Κωστούρου για ζημιές στο οδικό δίκτυο

Η μείωση των πόρων από το κράτος προς την τοπική αυτοδιοίκηση έχει οδηγήσει σε στοχευμένες «στρατηγικές» παρεμβάσεις με ασφαλτοστρώσεις και επουλώσεις του οδικού δικτύου από τους Δήμους.

Από τον Δήμο Ναυπλιέων επισημαίνεται πως καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε το οδικό δίκτυο να διατηρηθεί σε ανεκτά επίπεδα με καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις από τα συνεργεία του Δήμου. Όπου βέβαια είναι αναγκαίο ο δήμος προχωρά στην πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου, όπως έγινε στον δρόμο Αγ. Κυριακή-Τίρυνθα.

Ασφαλτοστρώσεις Αγία Κυριακή Τίρυνθα

Σχετικά με το θέμα των ασφαλτοστρώσεων αλλά και τον ζημιών που προκαλούνται στο οδόστρωμα από ιδιώτες ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρει:

«Η κατάσταση του οδικού δικτύου σε περιόδους οικονομικής κρίσης είναι πραγματικά ένα τεράστιο θέμα. Η έλλειψη πόρων εμφανής και ο αγώνας για καλύτερη πρόσβαση των πολιτών συνεχής. Επουλώσεις λάκκων και οδοποιία είναι μια καθημερινότητα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. 

Η καταστροφή του οδοστρώματος έχει πολλές αιτίες. Κάποιες από αυτές έχουν να κάνουν με παρεμβάσεις πολιτών για την επισκευή ιδιωτικών υδραγωγείων. Η επέμβαση χρειάζεται σχετική άδεια και η αποκατάσταση της οδού υποχρεωτική! Ο ευσυνείδητος πολίτης – δημότης πρέπει να αποκαταστήσει το δρόμο.

Για κάθε δρόμο που φτιάχνουμε ή επισκευάζουμε το μυαλό μας αμέσως πηγαίνει στον επόμενο. Αγ. Κυριακή – Τίρυνθα οδός πολύπαθη αλλά και με μεγάλη κυκλοφορία και έπεται συνέχεια»

Ασφαλτοστρώσεις Αγία Κυριακή Τίρυνθα