ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ημέρα για το Παιδί στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» μας προσκαλεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Σεπτέμβρη, στο Λυγουριό και συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας, όπου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» που διοργανώνει για πρώτη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας σε συνεργασία με τους Φορείς Πολιτισμού Αργολίδας, θα διεξαχθεί η «Ημέρα για το Παιδί», από νωρίς το απόγευμα έως το βράδυ με Παιχνίδια, Θέατρο, Χορό και Ζωντανή Μουσική!

Το πρόγραμμα:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ “ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ”
«Η γιορτή των ζώων» από την ομάδα κουκλοθεάτρου Celesta.

Όλα τα ζώα συμμετέχουν στο “Διαγωνισμό του Δάσους” εκτός από την Αλεπού! Το ποντίκι, το γουρούνι και ο βάτραχος ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή στο Λυγουριό… Πώς θα καταφέρουν όμως να πείσουν την Αλεπού να συμμετάσχει στο διαγωνισμό;

Μια παράσταση που δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 21 Μαρτίου.

Σκηνοθεσία- Εμψύχωση: Μάρα Καλαντζή
Κατασκευή κούκλων – Σκηνογραφία – Εμψύχωση: Αναστασία Κόρδαρη
Μουσική – Εμψύχωση: Βασίλης Καλαγκιάς
Υπεύθυνος επικοινωνίας, Σκηνογραφία: Σταυριανή Καλαντζή

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ «Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ»
Παραδοσιακά παιχνίδια.

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Η ομάδα στρέφει την προσοχή της στις αλησμόνητες πατρίδες και συγκεκριμένα στον Πόντο, ως φόρο τιμής στους συνέλληνες Πόντιους και στη συμβολή τους στον προσδιορισμό την σύγχρονης Ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας.

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ
«Παραμυθένια πραγματικότητα».

Μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου των παραμυθιών με τη σημερινή πραγματικότητα. Νέοι που μεταμορφώνονται στους πιο γνωστούς παιδικούς ήρωες και προσπαθούν να τροποποιήσουν με όνειρα το μέλλον. Ένα μέλλον διαφορετικό από το σήμερα που ζούνε… πιο αισιόδοξο!
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μαριάννα Μπορμπόλη
Ηθοποιοί: Παιδιά του νηπίου και του Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
Το εφηβικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων, παρουσιάζει χορούς της Μ. Ασίας που κατατάσσονται κυρίως στους συρτούς-μπάλους, στους καρσιλαμάδες και στα ζεϊμπέκικα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Είκοσι έφηβοι χορευτές παρουσιάζουν χορούς από τα νησιά της Πάρου και της Νάξου.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ «Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ»
Ο καθηγητής μουσικής Γιάννης Νικολόπουλος , παρουσιάζει τη παιδική-νεανική χορωδία του «Καββαδία» που αποδίδει τα τραγούδια με ταυτόχρονες κινήσεις του σώματος με στόχο τη πληρέστερη εκφραστικότητα των παιδιών. Για το τέλος, παίρνει τη σκυτάλη, το μουσικό συγκρότημα του συλλόγου.