ΨυχαγωγίαΑρχείο

Mε Παντελίδη ξάφνιασε η Σόνια Θεοδωρίδου στη Μιδέα (Vid)

Μα για φαντάσου όλα τα ρούχα μου να λείπουν απ΄τα σχοινιά σου…

Μα για φαντάσου διπλό κρεβάτι που ΄χει μόνο τη μεριά σου …

Ερμηνεύοντας το γνωστό τραγούδι του Παντελή Παντελίδη «Τα σχοινιά σου», έκλεισε τη συναυλία της στην Ακρόπολη της Μιδέας η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, κάνοντας υπέρβαση και ξαφνιάζοντας το κοινό.

Η κα Θεοδωρίδου – αφού λίγο πριν το τέλος άφησε το πλατό και τραγούδησε ανάμεσα στον κόσμο με την χορωδία της να την ακολουθεί, πριν αποχαιρετίσει τον κόσμο που έφτασε μέχρι εκεί για να την ακούσει -, κάθισε η ίδια στο πιάνο και άρχισε να τραγουδά τους στίχους του Παντελίδη που ραγίζουν καρδιές, καταχειροκροτούμενη.


«Τα σχοινιά σου». Το πιο «ώριμο» στιχουργικά τραγούδι του Παντελή Παντελίδη από το άλμπουμ «Πανσέληνος και κάτι – Εισ- πνοή».

«Θα κάνω μια υπέρβαση σήμερα και θα τραγουδήσω ένα κομμάτι του Παντελίδη γιατί ο θάνατός του με συγκλόνισε, ήταν ένα νέο παιδί. Έγραφε ωραία τραγούδια και ήταν ποντιακής καταγωγής. Αυτό το τραγούδι θα το αφιερώσω στον άντρα μου», είχε πει για αυτό το τραγούδι η Σόνια Θεοδωρίδου:

Η Σόνια Θεοδωρίδου στη συναυλία της παρουσίασε μια ανθολογία από το παγκόσµιο και ελληνικό ρεπερτόριο, με αγαπηµένες µελωδίες από τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Λούτσιο Ντάλλα, και από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Έννιο Μορικόνε, μαζί µε την Ορχήστρα Mobile, σε µουσική διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη. Τη συναυλία διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Η  Σόνια Θεοδωρίδου στη ΜιδέαΗ Σόνια Θεοδωρίδου έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης, όπως η Όπερα της Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Εθνικό Θέατρο του Μονάχου και της Στουτγάρδης, Théâtre Royal de la Monnaie (Βρυξέλλες), Théâtre Chatelet του Παρισιού, Teatro Communale της Φιρέντζα, Teatro La Fenice της Βενετίας, Theatre της Βασιλείας, Όπερα της Λυόν και του Montpellier, Φεστιβάλ Schwetzingen, Maifestspiele του Βισμπάντεν, Opera House της Budapest, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Δελφών κ.α., σε πόλεις όπως Άμστερνταμ, Ρόττερνταμ, Βερολίνο, Κολωνία, Νέα Υόρκη, SaltLake City, Ζάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.α.

Ως σολίστ έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και ρεσιτάλ τραγουδιού στην Κολωνία (Φιλαρμονική Κολωνίας), Βουδαπέστη (Ακαδημία Franz Liszt), Ιταλία (Reggio Emilia), Ισραήλ (Φιλαρμονική Tel Aviv), Λισσαβώνα (Colosseum), Τόκυο, Φρανκφούρτη (Alte Oper), Μόναχο (Gasteig) και έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους και ορχήστρες όπως οι Wolfgang Sawallisch, Zubin Mehta, Sir Neville Mariner, Antonio Pappano, Rene Jacobs, Christoph von Dohnanyi, Gerd Albrecht, Garry Bertini, Ivan , Marcello Viotti, Helmut Rilling, Andras Schiff, Frans Bruggen με την Orchestra of the Age of the Enlightenment, Concerto Köln, την Φιλαρμονική της Βιέννης και άλλες.