ΚοινωνίαΑρχείο

Δεν καταθέτουν τα όπλα για το σχολείο των Μύλων

Λαϊκή συνέλευση των κάτοικων των Μύλων πραγματοποιήθηκε χθες 4 Σεπτέμβρη μετά την απόφαση του υπουργείου παιδείας να αναστείλει την λειτουργία του δημοτικού σχολείου του χωριού μεταφέροντάς το στο Κιβερι. 

Είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας Δημήτρη Σιδέρη παρόντος του αντιδημάρχου Δημήτρη Κρίγκου, του πρόεδρου της Τ.Κ Μύλων Παναγιώτη Κορομιχη και εκπροσώπων των γονέων.

Μετά την εξέταση όλων τον δεδομένων αποφασίστηκε από τους γονείς η μη μεταφορά των παιδιών στο Κιβέρι την Δεύτερα 11 Σεπτεμβρίου όπου ανοίγει η σχολική χρονιά, και ως ότου αποφασιστεί η αναστολή της απόφασης της διακοπής λειτουργίας.

Συνέλευση Μύλοι

Επίσης έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πετρόπουλο στην Τρίπολη σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ενώ για αύριο Τετάρτη έχει αποφασιστεί ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο παιδείας.

Μέχρι και κλείσιμο δρόμων περιλαμβάνουν οι αποφάσεις, και συγκεκριμένα το συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Άργους Τρίπολης την Δεύτερα 11 Σεπτεμβρίου, και ως ότου αποφασιστεί η αναστολή της απόφασης της διακοπής λειτουργιάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συμβολική κατάληψη των αντλιοστασίων της Λέρνης και Κιβερίου την ίδια μέρα και με το ίδιο σκεπτικό.

Αναφορά για το θέμα κατέθεσε εκ νέου στη βουλή και ο Γιάννης Ανδριανός.

Συνέλευση Μύλοι

Καμπόσος: Την Δευτέρα θα γίνει αγιασμός στους Μύλους

Στο πλευρό των κατοίκων των Μύλων έχει σταθεί από την αρχή ο δήμος Άργους Μυκηνών, που εκπροσωπήθηκε στην συνέλευση από τους κ. Σκούφη και κ. Δαμασκηνού.

Μάλιστα σε συνέντευξη που παραχωρησε σήμερα ο Δημήτρης Καμπόσος προανήγγειλε ότι θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο, γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και την ζωή των μικρών παιδιών.

Επίσης Δημαρχος Άργους – Μυκηνών τόνισε πως την Δευτέρα τα παιδιά θα πάνε κανονικά σχολείο στους Μύλους, ανάλογα με την απάντηση που θα λάβει από τους αρμοδίους τις επόμενες ημέρες ως προς τον τρόπο μεταφοράς. 

Σημείωσε δε πως «ο Δήμος συντήρησε το σχολείο, και έχουμε φτιάξει ένα σχολείο που είναι πολύ ωραίο και σε καμία περίπτωση δεν προκειται να το παραδώσουμε στις αράχνες και το σκοτάδι».

Ο Δήμος δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα έτσι απλά παρότι ουσιαστικά πρόκειται για κρατικές αποφάσεις με στόχο την μείωση των εξόδων για την δημόσια εκπαίδευση, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα υλοποιηθούν.