ΚοινωνίαΑρχείο

Η πετρελαιοκηλίδα της Αττικής απειλεί και την Αργολίδα;

Εκτός ελέγχου η ρύπανση των υδάτων από μαζούτ, που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή στον Σαρωνικό, με την πετρελαιοκηλίδα να έχει φθάσει μέχρι και τη Γλυφάδα!

Φόβοι εκφράζονται για ρύπανση και των νερών του Αργοσαρωνικού στην περιοχή της Επιδαύρου, αλλά και μέχρι την Ερμιονίδα και το Ναύπλιο. Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου διαβεβαίωνει μέσω του υπολιμενάρχη Παναγιώτη Κοντού ότι έως σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η ρύπανση των υδάτων να προχωρήσει σε σημείο που να μολυνθούν τα νερά του Αργοσαρωνικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Έφης Καστραντά για το arcadiaportal.gr.

Όπως τόνισε ο υπολιμενάρχης, το θέμα της ρύπανσης και της αντιμετώπισης το χειρίζεται απευθείας το Υπουργείο, αλλά σαφώς και υπάρχουν τοπικά σχέδια διαχείρισης για ενδεχόμενο μιας πιθανής ρύπανσης των υδάτων. Μάλιστα γι’ αυτό το σκοπό πραγματοποιήθηκε και σχετική άσκηση τον περασμένο Μάιο.

Η χωρική αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου ξεκινά από το Νότιο Λεωνίδιο και εκτείνεται στο Άστρος, στο Ναύπλιο, στο Τολό, στο Πόρτο Χέλι, στην Ερμιονίδα έως και την Ύδρα. Συνεπώς περιλαμβάνει και σημαντικό μέρος των αρκαδικών ακτών.

Ας ελπίσουμε ότι τα λεχθέντα θα επιβεβαιωθούν στην πράξη, και ότι τα νερά του Αργοσαρωνικού παραμένουν ασφαλή.