ΠολιτισμόςΑρχείο

Όταν ο Χρήστος Μαντζώρος έπαιρνε το χρυσό κλειδί του Ναυπλίου (Vid)

Flash back τον Μάρτιο του 2012 όταν ο διακεκριμένος ενδοκρινολόγος Χρήστος Μαντζώρος έπαιρνε το Χρυσό Κλειδί της πόλης του Ναυπλίου από τον τότε δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Ο Ναυπλιώτης διεθνούς φήμης επιστήμονας συνεχίζει την λαμπρή του πορεία στον χώρο της ιατρικής και της έρευνας και έτσι φέτος θα λάβει και τα τρία κορυφαία διεθνώς βραβεία στην Ενδοκρινολογία και τον Μεταβολισμό μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος (2017-2018), γεγονός που συνιστά παγκόσμια πρωτιά.

Χρήστος Μαντζώρος

Γεννημένος στο Ναύπλιο το 1963, αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου και στη συνέχεια από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με «Άριστα», πριν καταλήξει στις ΗΠΑ όπου σε χρονικό διάστημα 7 ετών απέκτησε 2 Masters και και 3 τίτλους ειδικοτήτων.   

Ο Δήμος Ναυπλιέων και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, θέλοντας να τιμήσουν τον σπουδαίο αυτόν συμπατριώτη τους, του απέμειναν τον Μάρτιο του 2012 το «χρυσό κλειδί της πόλης» κατά την διάρκεια μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το DRTV:

Ο Δήμαρχος του Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς κατά την ομιλία του είχε δηλώσει:

«Το Ναύπλιο τιμά ένα άξιο τέκνο του! Τιμά ένα δημότη του, που ξεκινώντας από εδώ τίμησε και τιμά όλους εμάς αλλά και τη γενέτειρα πόλη του. Τιμά όλη την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο!

Απέδειξε και αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτό που δείχνουν οι τηλεοράσεις εδώ και σε όλο τον κόσμο. Ελλάδα δεν είναι μόνο ιστορία. Στην επιστήμη έχει και παρόν και μέλλον! Τα γονίδια που μας χαρακτηρίζουν από τα βάθη των αιώνων δεν χάθηκαν ούτε πρόκειται να χαθούν. Απλά εμείς πρέπει να καταλάβουμε τη δύναμη και την ικανότητά μας και να δείξουμε την απαιτούμενη θέληση για να το αποδείξουμε, να το εκμεταλλευτούμε και να το αξιοποιήσουμε.

Ο Χρήστος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Έλληνας σεμνός και ταπεινός, αλλά και Έλληνας εργατικός που έφτασε στην κορυφή όχι γιατί ήταν παιδί πλούσιας οικογένειας, όχι γιατί φοίτησε σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία και κολέγια, αλλά έφτασε στην κορυφή δουλεύοντας σκληρά στον τομέα του εκμεταλλευόμενος το μυαλό του και την έφεσή του στη μάθηση και την έρευνα»

Φυσικά το «χρυσό κλειδί» της πόλης του Ναυπλίου είναι μία από τις πολλές διακρίσεις που έχει λάβει ο Χρήστος Μαντζώρος για το έργο του και την συμβολή του στην ιατρική, με αυτές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και σήμερα…

Διαβάστε Επίσης: Παγκόσμια πρωτιά για τον Ναυπλιώτη καθηγητή του Harvard Χρήστο Μαντζώρο.

Φώτο προφίλ: Eurokinissi, Βασίλης Παπαδόπουλος