Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας σε Άργος και Ναύπλιο

Οι πτώσεις καταλαμβάνουν την πρώτη θέση της θνητότητας από ατύχημα στους ηλικιωμένους και υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνες για το 40% των θανάτων από κακώσεις στους άνω των 65 ετών.

Κατάγματα των ισχίων, του καρπού, του μηριαίου όπως και βαριές μυϊκές βλάβες είναι συχνές. Αλλά αυτό αποτελεί μικρό μέρος μόνο του προβλήματος. Το πλείστον των πτώσεων δεν προκαλεί τραυματισμούς, αλλά οι στατιστικές δύσκολα μπορούν να περιγράψουν τον φόβο, την ταπείνωση και την αναπηρία, ψυχική και σωματική, την οποία επιφέρουν στους ηλικιωμένους ασθενείς.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (8 Σεπτεμβρίου), η Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας (30 Σεπτεμβρίου), και η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία  (1 Οκτωβρίου)  μεταφέρουν το  μήνυμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας  «Μείνε Δραστήριος σε Κάθε Ηλικία – Δώσε Ζωή στα Χρόνια σου».

Πτώσεις στην Τρίτη Ηλικία- Πρόληψη

To Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών Αργολίδας και Αρκαδίας συμμετέχει ενεργά και διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις με στόχο την ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των πτώσεων αλλά και τη δωρεάν αξιολόγηση του κοινού για την πιθανότητα πτώσης.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 π.μ.-11 π.μ. στο ΚΑΠΗ Δήμου Άργους-Μυκηνών
  • Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ.-11 π.μ. στο ΚΑΠΗ και το γηροκομείο του Δήμου Ναυπλιέων
  • και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ. -12 π.μ. στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης.