ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Άκυρο Τατούλη σε τρία έργα του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Την απόρριψη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τριών έργων του Δήμου Άργους – Μυκηνών συνολικής δαπάνης 3.445.960 €, αναδεικνύει με δελτίου τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Άλλος Δρόμος». 

Η παράταξη Νικητόπουλου ρωτά:

  • Η ΔΕΥΑΡΜ, της οποίας πρόεδρος είναι ο δήμαρχος κ. Καμπόσος, δεν έχει υποβάλει στο παρελθόν προτάσεις χρηματοδότησης;
  • Ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης και οι υπηρεσίες του γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν συμπληρωματικά στοιχεία ή έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία με το Δήμο Άργους – Μυκηνών;

Το σκεπτικό της απόρριψης ήταν ότι οι φάκελοι που υποβλήθηκαν ήταν ελλιπείς αν και από την πλευρά της η παράταξη Νικητόπουλου εκτιμά ότι η απόρριψη χρηματοδότησης των τριών έργων είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας και των προσωπικών αντιπαραθέσεων μεταξύ Περιφέρειας και του Δήμου.

Τα επίμαχα έργα είναι τα εξής:

1) ΥΔΡΕΥΣΗ Τ.Κ. ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΡΝΗΣ συνολικής δημόσιας δαπάνης 514.600€ (Η απόφαση).

2) ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΟΔΟ ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ – ΑΡΓΟΥΣ ΕΩΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ) συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.709.960€ (Η απόφαση).

3) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R.O.) ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΜΥΜΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΡΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.221.400€ (Η απόφαση).

«Όπως και να έχει, πρέπει άμεσα ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος και ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης να απολογηθούν στους πολίτες για την απώλεια και τελικά τη μη υλοποίηση των έργων αυτών, τα οποία έχουν να κάνουν με την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού», καταλήγει η ανακοίνωση.