ΟικονομίαΑρχείο

Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα πίνουν χυμό Αργολίδας

Σε περίπου δυο εβδομάδες από σήμερα συνεταιριστές από την Θεσσαλία αναμένεται να διαθέσουν μη συμπυκνωμένο χυμό υψηλής ποιότητας από τους πορτοκαλεώνες της Λακωνίας και της Αργολίδας μέσω μηχανών αυτόματης πώλησης, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η διάθεση του χυμού θα γίνει μέσα από τις υφιστάμενες μηχανές αυτόματης πώλησης που υπάρχουν στα καταστήματα του συνεταιρισμού και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα χρειαστούν επενδύσεις για την αγορά πρόσθετου εξοπλισμού.

Η αρχή θα γίνει από τα καταστήματα στη Λάρισα και θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του νέου προϊόντος να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν πως παρά τη δύσκολη συγκυρία το συγκεκριμένο project έχει αρκετές προοπτικές και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία του εγχειρήματος.

ΘΕΣγάλα ΠΙΕς

«Η φιλοσοφία που διέπει τη νέα προσπάθεια είναι ίδια με το γάλα και θεωρούμε πως θα τύχει ανάλογης υποδοχής από το καταναλωτικό κοινό», υπογραμμίζει ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα ΠΙΕς, που φιλοδοξεί να έχει την ίδια επιτυχία και με το γάλα.

Όπως και στο γάλα, έτσι και στην περίπτωση του χυμού οι τιμές θα είναι πολύ ανταγωνιστικές σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, δίνοντας έτσι ένα επιπλέον κίνητρο στον καταναλωτή.

Ειδικότερα, ο χυμός πορτοκάλι των συνεταιριστών θα πωλείται κάτω από 2 ευρώ σε πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες του ενός λίτρου, όταν οι αντίστοιχοι χυμοί των ανταγωνιστών κοστίζουν περίπου 2,70 ευρώ το λίτρο. Προμηθευτής του χυμού θα είναι μεγάλη ελληνική βιομηχανία που δραστηριοποιείται χρόνια στην παραγωγή χυμών, η οποία φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τις καινοτομίες της.

Ο συνεταιρισμός ετοιμάζει ακόμα e-shop και διανομή κατ’ οίκον, πρώτα στη Λάρισα και έπειτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.