ΡεπορτάζΑρχείο

Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας στο Λυγουριό!

Στο πόδι σηκώθηκε το Λυγουριό γύρω στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν μία ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε όλο το χωριό. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα άγνωστοι ανατίναξαν το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς και αφαίρεσαν άγνωστο ποσό, ενώ μετά τράπηκαν σε φυγή. 

Οι ληστές επέβαιναν σε αυτοκίνητο τύπου jeep και αφού πρώτα εισέβαλαν στο κατάστημα της τράπεζας σπάζοντας την τζαμαρία, στη συνέχεια διέλυσαν το ΑΤΜ με εκρηκτικά και πήραν ότι είχε μέσα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες πιθανολογείται ότι είναι κλεμμένο και βρέθηκε καμένο ολοσχερώς περίπου 1,5 χιλιόμετρο έξω από το χωριό. Πιθανότατα οι ληστές επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο που τους περίμενε και συνέχισαν την πορεία τους. 

Τράπεζα Πειραιώς Λυγουριό

Στο σημείο έχει σπεύσει εξειδικευμένο κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής από την Τρίπολη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως είδαν από απόσταση τρία άτομα με κουκούλες να μπαινοβγαίνουν στην τράπεζα χωρίς να βιάζονται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της αστυνομίας: «Σήμερα (4.11.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Λυγουριό Αργολίδας, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν υποκατάστημα τράπεζας και αφού προκάλεσαν έκρηξη στο τραπεζικό  μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), αφαίρεσαν χρήματα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Επιδαύρου».