ΡεπορτάζΑρχείο

Τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Άργος

Συλλογικότητες του Άργους τίμησαν χτες βράδυ τους αγώνες των φοιτητών και των εργατών ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα του Παπαδόπουλου και το μάθημα αντίστασης αόπλων ενάντια στα τανκς του Ιωαννίδη.

Αναρχικοί Αργους για το Πολυτεχνείο 2017

 

Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Φραντιστήριο Άργους

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε το 1973 και συνεχίζεται σε διάφορες μορφές μέχρι σήμερα. Όπως υποστήριξαν δια του μικροφώνου οι διοργανωτές, θα πρέπει να τελείωση επιτέλους η καπηλεία των αγώνων των φοιτητών για κομματικό και προσωπικό όφελος καθώς και να απαντηθεί κάθε αρρωστημένο σενάριο που εμπλέκει το πολυτεχνείο στα σχέδια της χούντας που αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο.

 

Τέλος οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ζήτησαν την απαγόρευση της ΧΑ.

 

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν θετική και σε “πηγαδάκια” ανά παρέες συζητούσαν τους αγώνες του 1973 συνδέοντας τους ο καθένας με σημερινά αιτήματα την ίδια στιγμή που ο χώρος της πλατείας πλημμύριζε από τραγούδια που συνδέονταν άμεσα με το πολυτεχνείο καθώς και με νεότερα που ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες της νεώτερης γενειάς.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα έντονη, προφανώς για την προστασία των γραφείων της ΧΑ.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άργους

 

Η ενημέρωση και η μουσική κράτησαν περίπου 2 ώρες και οι διοργανωτές διαλύθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.