ΚοινωνίαΑρχείο

Αληθή γεγονότα και όχι διαστρέβλωση της αλήθειας

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην οποία ανήκει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους αποφάσισε να απαντήσει στην ΕΛΜΕ Αργολίδας η οποία είχε καταφερθεί κατά του Εμπορικού Συλλόγου Άργους για την ανακοίνωσή του σχετικά με εκδρομή του 2ου Λυκείου στην Αθήνα η οποία κατέληξε στην Ερμού για ψώνια.

Για το θέμα είχε απαντήσει και το δεκαπενταμελές του σχολείου σε σκληρό ύφος. Αντίθετα σε ηπιότερους τόνους είναι η απάντηση των εκπροσώπων των εμπόρων προς τους καθηγητές.

Όπως τονίζεται σε αυτήν: 

«Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην οποία είναι μέλος και ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους , έχει ως μέλη 60 Εμπορικούς Συλλόγους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και δυστυχώς έχει αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα και σε άλλες πόλεις.

Η ανακοίνωσή του συλλόγου δεν εκφέρει κάποια άποψη προς την τοπική κοινωνία προκειμένου να διαστρεβλώσει την «αλήθεια», όπως επικαλείται η ΕΛΜΕ και να απαξιώσει το εκπαιδευτικό της έργο και τους εκπαιδευτικούς.

Επισημαίνει μόνο αληθή γεγονότα που έλαβαν χώρα, εκτός του εκπαιδευτικού τους προγράμματος .

Οι διαπιστώσεις όμως της ΕΛΜΕ ότι «…. δεν είναι η πρώτη φορά που προωθούνται στον Τύπο ανάλογες ανακοινώσεις εμπορικών συλλόγων του νομού σας αναφορικά με τον προορισμό των σχολικών εκδρομών…» αποδεικνύουν εν τέλει και την ανησυχία μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας για τη σκοπιμότητα τέτοιων δραστηριοτήτων, πέραν του εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Θα θέλαμε και εμείς με την σειρά μας να επισημάνουμε ότι η αποζημίωση ενός εκπαιδευτικού δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι και το αποτέλεσμα που εισπράττει , θετικό ή αρνητικό, από την διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς (με την ευρεία της έννοια).

Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι τα φαινόμενα αυτά θα εξαλειφθούν στο μέλλον -μειώνοντας την ζημία που υφίστανται οι τοπικές οικονομίες- ώστε να μην υπάρχουν και οι αντίστοιχες εντάσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αυξάνοντας τον βαθμό αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής στις πολύ δύσκολες για όλους μας συνθήκες».