ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Συγχαρητήρια Λάμπρου για το Π.Ο.Π. Ρόδι Ερμιόνης

Ο χαρακτηρισμός Π.Ο.Π του ροδιού Ερμιόνης είναι πια γεγονός μια συλλογική προσπάθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης και του Δήμου Ερμιονίδος που ξεκίνησε από το 2012 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου απευθύνει συγχαρητήρια στην πρόεδρο κα. Λ. Οικονόμου και στο ΔΣ του συνεταιρισμού για τις δυναμικές και αποτελεσματικές ενέργειες τους.

Όπως επίσης σημειώνει ο κ. Λάμπρου:

«Την δημοτική περίοδο 2011-2014 η διοίκηση του δήμου στήριξε το αίτημα των παραγωγών για να πετύχουμε με κάθε μέσο την ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών μας προϊόντων.

Η ανάθεση της μελέτης για το Π.Ο.Π Ερμιόνης και η καθιέρωση των εορτών ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων (γιορτή ροδιού στην Ερμιόνη , γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι) έδωσαν μεγάλη ώθηση στον κύριο στόχο μας , την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων και την σύζευξη τοπικών προϊόντων με την βελτίωση της παραγωγικής τουριστικής εικόνας της περιοχής μας .  

Στις παραπάνω  πρωτοβουλίες συνέβαλαν αποτελεσματικά, την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο Δ.Σ κ. Π.Κολυμπάδης και η πρόεδρος της Δ.Κ κα. Α. Μονά  που είχαν κύριο συντονιστικό ρόλο για την υλοποίηση και την επίτευξη αυτών των συλλογικών στόχων. 

Πάντα αξίζει να παλεύουμε όλοι μαζί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί , ομάδες παραγώγων και ο Δήμος) για να πετυχαίνουμε δύσκολους συλλογικούς στόχους, οι οποίοι εξασφαλίζουν με την υλοποίηση τους πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική μας κοινωνία. 

Καλή δύναμη, γιατί η προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης των  προϊόντων της γης της Ερμιονίδας συνεχίζετα…»