ΟικονομίαΑρχείο

Η νέα εποχή στον τουρισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει φτάσει!

Η Καλαμάτα και η Πελοπόννησος θα συνδεθεί φέτος με 29 ευρωπαϊκές πόλεις και το Τελ Αβίβ. Εξι από αυτές τις πόλεις (Βρυξέλλες, Ζυρίχη, Στουτγκάρδη, Μπρίστολ, Βουκουρέστι, Ερεβάν) είναι καινούργιοι προορισμοί, ενώ εκτιμάται ότι η αύξηση στην επιβατική κίνηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας θα είναι πάνω από 15% και 20% σε σχέση με πέρσι.

Αναφερόμενη στη δημοσιοποίηση του προγραμματισμού των πτήσεων του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, δήλωσε:

«Είναι απόλυτη η ικανοποίησή μας γιατί πλέον αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της μεγάλης προσπάθειας και της σκληρής δουλειάς της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το 2011 ώστε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να καταταγεί στα πρώτα τρία αεροδρόμια της χώρας σε αφίξεις και σε ρυθμό ανάπτυξης.

Η τολμηρή πολιτική μας απόφαση, στην καρδιά της κρίσης το 2012, για συνδυασμένες δράσεις προβολής και εξωστρέφειας αποδείχθηκε ότι ήταν απολύτως επιτυχημένη. Τα μεγάλα διεθνή γεγονότα που με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώθηκαν, όπως το συνέδριο του ABTA, καθιέρωσαν την Πελοπόννησο ως αναγνωρίσιμο προορισμό, ενίσχυσαν το προφίλ της και την έχουν εντάξει στο σκληρό πυρήνα της τουριστικής αγοράς.

Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την ΤΕΜΕΣ και άλλους φορείς διοργανώσαμε ειδικές εκδηλώσεις σε όλους τους νέους προορισμούς, ενισχύοντας την προσέλκυση επισκεπτών, μέσω των νέων πτήσεων. Παράλληλα ήμασταν παρόντες σε όλα τα μεγάλα εθνικά και διεθνή γεγονότα τουρισμού.

Από την πρώτη στιγμή ανακοινώσαμε τη στήριξή μας στις αεροπορικές εταιρείες που συνέδεσαν το διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο με Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Μετά την British Airways και την απευθείας σύνδεση της Καλαμάτας με το αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου, πετύχαμε την απευθείας πτήση της Καλαμάτας με τις Βρυξέλλες και την Brussels Airways, αλλά και την απευθείας σύνδεση με το Βουκουρέστι, εντάσσοντάς την στην πτήση Βουκουρέστι – Καλαμάτα – Μύκονος.

Οι στοχευμένες μας δράσεις, η συνέπειά μας στην πολιτική αντίληψη της εξωστρέφειας, οι συνεργασίες και οι συνέργειές μας με άλλους φορείς και η συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά μας έχουν πλέον καθιερώσει την Πελοπόννησο ως αξιόπιστο συνομιλητή όλων των μεγάλων παραγόντων στο δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της τουριστικής αγοράς.

Η νέα εποχή στον τουρισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει φτάσει. Σε λίγο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια θα διαθέτει δύο νέα και σύγχρονα εργαλεία, το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης προορισμού (DMS) και τον αντίστοιχο φορέα του (DMO).

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εδώ και αρκετό καιρό έχει θέσει την απόλυτη αναγκαιότητα της αναβάθμισης των υποδομών του αεροδρομίου της Καλαμάτας, σε ότι αφορά τον αεροδιάδρομο, τον πύργο ελέγχου και το χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Η Περιφερειακή αρχή έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα αυτό στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία ζητήματα που θα θέσει στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου».

Η Λίστα των Δρομολογίων:

Η φετινή περίοδος ξεκινάει αυτή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με τις πτήσεις από και προς το Μόναχο. Οσον αφορά την κίνηση εσωτερικού, φέτος δεν θα υπάρχει σύνδεση με την Αθήνα.

ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Οι πόλεις με τις οποίες συνδέεται φέτος αεροπορικά η Καλαμάτα, είναι: Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ (Βρετανία), Παρίσι, Λυόν, Λιλ, Ναντ (Γαλλία), Στουτγκάρδη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Ανόβερο (Γερμανία), Βρυξέλλες (Βέλγιο), Αμστερνταμ (Ολλανδία), Βιέννη, Ινσμπουρκ (Αυστρία), Οσλο (Νορβηγία), Κοπεγχάγη (Δανία), Στοκχόλμη (Σουηδία), Πράγα (Τσεχία), Ζυρίχη (Ελβετία), Κατοβίτσε (Πολωνία), Μιλάνο (Ιταλία), Μπρατισλάβα (Σλοβακία), Ερεβάν (Αρμενία), Λάρνακα (Κύπρος), Μόσχα (Ρωσία) και Βουκουρέστι (Ρουμανία).
Αναλυτικά, τα δρομολόγια θα γίνονται ως εξής:

• Τη χειμερινή περίοδο, μέχρι 24 Μαρτίου

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου: Εναρξη της τακτικής πτήσης της Aegean από και προς το Μόναχο.

Παρασκευή 2 Μαρτίου: Εναρξη της τακτικής πτήσης της Aegean από και προς το Ντίσελντορφ.

Σάββατο 3 Μαρτίου: Εναρξη της τακτικής πτήσης της Aegean από και προς Στοκχόλμη.

Αυτή την περίοδο συνεχίζονται τα 3 δρομολόγια την εβδομάδα από και προς Θεσσαλονίκη: Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο (με ώρα αναχώρησης στις 11.30 το πρωί).

• Την καλοκαιρινή περίοδο, από 25 Μαρτίου μέχρι 27 Οκτωβρίου

Δευτέρα: Πτήσεις της Aegean από και προς Λυόν, Ναντ, Παρίσι και Ερεβάν. Της Travel Services από και προς Λυόν, Ναντ, Παρίσι. Της Condor από και προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη. Της Transavia από και προς Αμστερνταμ.

Τρίτη: Πτήσεις της Aegean από και προς Ερεβάν και Μόσχα. Της Travel Services από και προς Πράγα και Μπρατισλάβα. Της Easy Jet από και προς Λονδίνο.

Τετάρτη: Πτήσεις της Easy Jet από και προς Μπρίστολ. Της Tarom Airlines από και προς Βουκουρέστι.

Πέμπτη: Πτήσεις της Transavia από και προς Λιλ και Αμστερνταμ. Της Small Planet από και προς Κατοβίτσε. Της Easy Jet από και προς Λονδίνο. Της Btitish Airways από και προς Λονδίνο. Της Aegean από και προς Μόναχο και Ερεβάν.

Παρασκευή: Πτήσεις της Aegean από και προς Ερεβάν, Ντίσελντορφ, Λάρνακα, Μιλάνο και Στοκχόλμη. Της Condor από και προς Ντίσελντορφ. Της Easy Jet από και προς Λονδίνο. Της Travel Services από κα προς Πράγα.

Σάββατο: Πτήσεις της Condor από και προς Ανόβερο. Της Aegean από και προς Ντίσελντορφ, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Παρίσι και Ερεβάν. Της Scandinavian από και προς Οσλο. Της Arkia από και προς Τελ Αβίβ. Της Transavia από και προς Αμστερνταμ. Της Easy Jet από και προς Λονδίνο. Της British Airways από και προς Λονδίνο. Της Brussels Airlines από και προς Βρυξέλλες. Της Niki Fly από και προς τη Βιέννη.

Κυριακή: Πτήσεις της Aegean από και προς Ερεβάν, Μόσχα και Μόναχο. Της Swiss Airlines από Ζυρίχη. Της Austrian από και προς Βιέννη. Της Mistral Air από και προς Μιλάνο. Της British Airways από και προς Λονδίνο. Της Thomas Cook από και προς Μάντσεστερ και Μπίρμιγχαμ.Της Avanti Air από Ινσμπουρκ.

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τη χειμερινή περίοδο (μέχρι 24 Μαρτίου) συνεχίζονται τα 3 δρομολόγια την εβδομάδα με την Olympic: Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο (με ώρα αναχώρησης στις 11.30 το πρωί).

Την καλοκαιρινή περίοδο θα γίνονται 6 δρομολόγια την εβδομάδα με την Olympic: Δευτέρα (άφιξη 18.30 – αναχώρηση 18.55), Τρίτη (άφιξη 12.15 – αναχώρηση 12.40), Τετάρτη (άφιξη 13.00 – αναχώρηση 13.25), Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή (άφιξη 18.30 – αναχώρηση 18.55).