ΠολιτικήΑρχείο

Δεν δεχόμαστε μαθήματα Διεθνούς Δικαίου από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (Vid)

Για τα Ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό μίλησε ο Παύλος Χρηστίδης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στεκόμενος στα παρακάτω σημεία: 

  • Δεν δεχόμαστε μαθήματα Διεθνούς Δικαίου από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, διότι είναι η Τουρκία που πριν 15 μέρες ισχυριζόταν ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και σημερα δεσμεύει με navtex το Καστελόριζο. 
  • Δεν μπορεί να κάνει λόγο για σεβασμό στις Διεθνείς Συνθήκες όταν έχουμε ακούσει τον Τούρκο Πρόεδρο να μιλάει για τη Λωζάνη με τον τρόπο που έχει μιλήσει. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες. Είναι αυτοί που δε σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και δεν χωρούν σε μία σχέση καλής γειτονίας από μια χώρα η οποία δεν είναι νευρική, είναι επιθετική.Διεξάγει πόλεμο στη Συρία κι έχει ταυτόχρονα ακολουθήσει μία συγκεκριμένη πολιτική για την Κύπρο και πρέπει να δούμε τι θα γίνει κι εκεί, διότι αφορά κι εμάς.
  • Είναι σημαντικό ότι το αντιμετωπίζει όλο το πολιτικό σύστημα αλλά κι όλος ο ελληνικός λαός με εθνική ομοψυχία το ζήτημα κι έτσι θα συμπεριφερθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Ο Ερντογάν θέλει να κάνει διαπραγμάτευση για τα ζητήματα τα οποία αντιλαμβανόμαστε όλοι. Το θέμα είναι αν η δικιά μας μεριά στέκεται έτσι όπως πρέπει να σταθεί κι είναι προς τιμήν του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το ότι προτίθεται να καλύψει την πλήρη υπεράσπιση εάν του επιτραπεί, έτσι πρέπει να κινηθούμε από εδώ και εμπρός.