ΟικονομίαΑρχείο

500.000 ευρώ στο Ναύπλιο από τον Μαραθώνιο

Μεγάλη ενίσχυση στην ανοδική οικονομική πορεία του Ναυπλίου αποτελούν τα έσοδα από τον Μαραθώνιο, όπως ισχυρίζεται ο δήμος Ναυπλιέων: Η μικροοικονομία της περιοχής ενισχύθηκε σημαντικά από την παρουσία 5.500 αθλητών κι αν συμπεριλάβει κανείς τους συνοδούς τους κατά μέσο όρο από τρείς κάτω από τις πιο συντηρητικές υποθέσεις πάνω 15.000-20.000 υπολογίζεται η παρουσία κόσμου που σχετίζοντο με την συμμετοχή.

Καταλαβαίνει κάνεις από εκεί και μετά ποια είναι η εμπορική δύναμη 20.000 και πλέον καταναλωτών που προσέλκυσε ο Μαραθώνιος. Ακόμα κι αν αρκέστηκαν σε έναν καφέ τότε πάνω από 50.000-100.000 θα εισέρευσαν σε λίγες ώρες στα ταμεία των ναυπλιακών επιχειρήσεων.

Μεγάλες ωφελημένες υπήρξαν και οι επιχειρήσεις καταλυμάτων κι όχι μόνο στην πόλη του Ναυπλίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Σύμφωνα με υπολογισμούς που κάνει ο δήμος και ανακοίνωσε σχετικά, “αν συνυπολογίσει κανείς και εστίαση τότε το χρήμα που εισέρευσε στον δήμο θα άγγιξε το 500.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αφού μόνο τους θερινούς μήνες θα μπορούσε να επιτευχτεί”.

Φυσικά τα οφέλη στον Δήμο βρίσκονται στην προβολή του Ναυπλίου και στο εξωτερικό αφού 81 αθλητές από 33 χώρες αποτελούν πλέον τον καλύτερο πρεσβευτή του δήμου στις χώρες τους. Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής στην φετινή διοργάνωση από το εξωτερικό συμμετείχαν δρομείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Κύπρο και άλλες.