ΚοινωνίαΑρχείο

Ξαφνικό χαλάζι «χτύπησε» καλλιέργειες ντομάτας στην Αρκαδία (Vid)

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στον κάμπο της Κανδήλας, στην Αρκαδία το απόγευμα του Σαββάτου (4/7), αναστατώνοντας τους καλλιεργητές.

Όπως αναφέρει το kalimera-arkadia.gr, λίγο μετά τις 3.00 το απόγευμα, ξεκίνησε δυνατή βροχόπτωση που εξελίχθηκε σε χαλαζόπτωση η οποία προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες.

Με τον Πρόεδρο της Κανδήλας Παναγιώτη Ευσταθίου επικοινώνησαν άμεσα στελέχη της δημοτικής αρχής (οι αντιδήμαρχοι Αλέκος Κανελλόπουλος και Δημήτρης Μακαρούνης), θέλοντας να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για το αν χρειάζεται η συνδρομή του Δήμου.

 

Στην περιοχή μετέβη άμεσα ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Τρίπολης Γιώργος Οικονομόπουλος, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές.

Αυτό που διαπίστωσε είναι ότι οι ζημιές αφορούν κυρίως τις καλλιέργειες ντομάτας και μάλιστα σε μία περίοδο που ξεκινά η καρποφορία.

Οι καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση κάνουν έκκληση στον ΕΛΓΑ για άμεσο έλεγχο και αποζημιώσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.