ΚοινωνίαΑρχείο

Άργος: Σκότωσε την σκυλίτσα, την τσουβάλιασε και τα κουτάβια έμειναν να θηλάζουν τη νεκρή μάνα τους!

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου μία γυναίκα κοντά στο χωριό Λυρκεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών εντόπισε μέσα τυχαία μια νεκρή σκυλίτσα που κάποιος αφού την σκότωσε, την πέταξε μέσα σε ένα τσουβάλι μαζί με τα επτά κουταβάκια της, τα οποία προσπαθούσαν να θηλάσουν από το πτώμα της μάνας τους, σε μία προσπάθεια να επιβιώσουν.

Η γυναίκα ενημέρωσε τον γνωστό για την προσφορά του στα αδέσποτα κυρίως της περιοχής του Ναυπλίου Στέλιο Κυριακού, και εκείνος παρέλαβε τα μωρά τα οποία τα έβαλε προσωρινά μέσα στο αυτοκίνητο του για να τα προστατέψει, μέχρι να ενδιαφερθεί κάποιος άνθρωπος να τα φιλοξενήσει.

Νεκρή σκυλίτσα και κουτάβια στην λυρκεία

Νεκρή σκυλίτσα και κουτάβια στην λυρκεία

Όπως σημειώνει ο Στέλιος Κυριακού σε ποστάρισμά του στο facebook:

«Δεν μου βγαίνουν λόγια. Έχω γράψει τρία διαφορετικά κείμενα και τα έχω σβήσει γιατί τα μόνα συναισθήματα που έχω είναι οργή και απογοήτευση.

Ποιοι είμαστε, που πάμε και πόσο θα κατρακυλήσουμε ακόμα, δεν ξέρω. Η μαμά είναι δεν είναι 4-5 κιλά μέσα σε ένα τσουβάλι μαζί με επτά μωρά που βυζαίνουν τη νεκρή μάνα. Αυτό που μας λείπει δεν είναι τα λεφτά αλλά η τσίπα και το φιλότιμο. Πόσοι θα συγκινηθούν αλλά μέχρι εκεί… Μέσα στο αυτοκίνητό μου έχω την Μπουλίτσα που σώθηκε από το πηγάδι και τον μικρό του νεκροταφείου.

Που να βάλω και επτά μωρά; Το αυτοκίνητο μου δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο και είναι για πέταμα. Δεν σας κλαίγομαι, όπως θα πείτε μερικοί που η μόνη σας δουλειά είναι να σχολιάζετε τους πάντες και τα πάντα, απλά ζητάω απεγνωσμένα βοήθεια γιατί από την μια δεν έχω την δυνατότητα να τα φιλοξενήσω αλλά και από την άλλη δεν μπορώ να γυρίσω το κεφάλι γιατί θα χάσω τον ύπνο μου, που είναι η μόνη απόλαυση που μου έχει μείνει.

Βρέθηκαν στο χωριό Λυρκεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών, και αν κρίνω από τη νεκρή μαμά τους, θα γίνουν περίπου 5-6 κιλά. Αν ενδιαφέρεται κάποιος να φιλοξενήσει κάποιο από αυτά ας επικοινωνήσει μαζί μου Στέλιος 6944773252. Να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους για να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις , αυτά τα μωρά μόλις έχουν ανοίξει τα μάτια τους και κλαίνε γιατί τους λείπει η μαμά τους. Ακόμα, αυτά τα μωρά χέζουν και κατουράνε όπου βρούν. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά για την ηλικία τους οπότε αν σας λερώσουν το χαλί , μην αρχίσετε να με κατηγορείτε ότι σας τα έδωσα ”ελαττωματικά”…»

Νεκρή σκυλίτσα και κουτάβια στην λυρκεία

Νεκρή σκυλίτσα και κουτάβια στην λυρκεία

Νεκρή σκυλίτσα και κουτάβια στην λυρκεία

Νεκρή σκυλίτσα και κουτάβια στην λυρκεία

Νεκρή σκυλίτσα και κουτάβια στην λυρκεία