ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κινεζική απόβαση στο Άργος

Τον επικεφαλής και μέλη του κινεζικού επιμελητηρίου υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, στο Δημαρχείο του Άργους. Ο Δήμαρχος υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης Huzhou το οποίο εκπροσώπευε ο κ. Jin Kai  σύμβουλος του κινεζικού Επιμελητηρίου για την προώθηση του διεθνούς εμπορίου.

Σε ευχάριστο κλίμα ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών προσέφερε στον κ. Kai αναμνηστική πλακέτα με την Πύλη των Λεόντων ενώ ο κ. Κai προσέφερε στον Δήμαρχο πίνακα διάσημου Κινέζου ζωγράφου κεντημένο με μετάξι, καθώς η πόλη από την οποία προέρχεται είναι μια από τους δρόμους του μεταξιού, όπως δήλωσε ο ίδιος. Η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών  έχει σκοπό την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ κινεζικών εταιρειών και εταιρειών και επιχειρηματιών του Δήμου Άργους Μυκηνών. Αρωγός αυτής της συνεργασίας η κ. Νικολέττα Καπερώνη, Πρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Εμπορικής, Οικονομικής και Πολιτιστικής Επικοινωνίας στην Ελλάδα η οποία κατάγεται από την πόλη του Άργους.

Στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος θα μεταβεί στην Κίνα, όπου και θα παραστεί σε ένα υψηλότατου κύρους Forum και B2B, υπό την ευθύνη των κυβερνήσεων των Hong Kong, Shenzhen και Guangdong (θα παραστεί και η κυβέρνηση της Chongqing), με τη συμμετοχή επενδυτικών επιμελητηρίων, ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θεσμικών φορέων, επιχειρηματιών και επιχειρήσεων της Λ. Δ. Κίνας. Τίτλος του Forum Εξωστρέφεια και Υγιή Επιχειρηματικότητα, όπου τα πλεονεκτήματα και οφέλη που θα προκύψουν από την συμμετοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών θα είναι πολλαπλά ανοίγοντας σημαντικούς ορίζοντες στην εξωστρέφειά του τόπου.