ΟικονομίαΑρχείο

Το Ναύπλιο «έφαγε» τους Ισπανούς

Με ρεκόρ αφίξεων τουριστικών σκαφών αναψυχής πραγματοποιείται στο Ναύπλιο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Mediterranean Yacht Show. Οι εκθέσεις πολυτελών σκαφών προσελκύουν μεσίτες, τους αποκαλούμενους brokers, από όλο τον κόσμο.

Από την Ιαπωνία μέχρι το Τέξας και από τη Σουηδία μέχρι τη Νότια Αφρική εκατοντάδες brokers, έφτασαν και φέτος στο Ναύπλιο για να “παζαρέψουν”, με τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των πολυτελών σκαφών, με στόχο να ναυλώσουν το κατάλληλο πλεούμενο για τους πελάτες τους. 

MEDYS 2018 Ναύπλιο

«Φέτος το Ναύπλιο κέρδισε τη Βαρκελώνη» λέει στο protothema.gr ο Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος δεν κρύβει την ικανοποίηση του για την επιτυχία που έχει για την όμορφη πόλη του Αργολικού κόλπου αυτή η έκθεση. «Σκεφτείτε ότι στη Βαρκελώνη στην αντίστοιχη έκθεση έλαβαν μέρος 75 σκάφη κι εδώ φέτος φτάσαμε στα 107» τόνισε ο κ. Κωστούρος. Το Ναύπλιο μπαίνει πλέον στην κορυφή στη λίστα των εκθέσεων τουριστικών σκαφών, όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την ομορφιά που προσδίδουν στο λιμάνι της γραφικής πόλης τα πανέμορφα σκαριά, υπάρχει έστω και για λίγες ημέρες, μια ποιοτική αναβάθμιση στον τουρισμό και πολλαπλάσια έσοδα για τις επιχειρήσεις. Ακόμη, θα πρέπει να υπολογίζεται και η υπεραξία που εισπράττει το Ναύπλιο ως προορισμός, από τα σχόλια και τη διαφήμιση που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με όχημα τους επαγγελματίες της συγκεκριμένης αγοράς. 

MEDYS 2018 Ναύπλιο

Με αυτές τις εικόνες είναι αυτονόητο πόσο θα αλλάξει η ποιότητα του τουρισμού στο Ναύπλιο με τη δημιουργία μαρίνας. Ήρθε ο καιρός για μια μαρίνα στο λιμάνι του Ναυπλίου λένε όλοι οι παράγοντες της πόλης. Ας σημειωθεί πάντως ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την εξήγγειλε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.