ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τα εύσημα στην Πελοπόννησο για τα έργα Inherit και EnernetMob

Τα έργα Inherit και EnernetMob, στα οποία είναι επικεφαλής εταίρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας InterregMediterranean παρουσιάστηκαν στο συνέδριο “MADE in MED – Crafting the future Mediterranean”, στη Ρώμη στις 18 και 19 Απριλίου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς είναι η μόνη Περιφέρεια της Ευρώπης η οποία έχει εγκεκριμένα δύο ολοκληρωμένα προγράμματα τέτοιου μεγέθους ως επικεφαλής εταίρος και αυτό τονίστηκε τόσο από τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος Interreg Med, όσο και από τη διαχειριστική των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διασυνοριακής Συνεργασίας στην Ελλάδα.

Περιφέρεια Πελοποννήσου Inherit και EnernetMob

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι επικεφαλής εταίρος της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου «INHERITSustainable tourism strategies to conserve and valorise the Μediterranean coastal and Maritime natural heritage – Βιώσιμες τουριστικές στρατηγικές για την προστασία και αξιοποίηση της Μεσογειακής παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς και της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου «ENERNETMOB Mediterranean Interregional Electromobility Networks for intermodal and interurban low carbon transport systems Μεσογειακά διαπεριφερειακά δίκτυα ηλεκτροκινητικότητας για συστήματα διατροπικών και υπεραστικών μεταφορών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Προεδρία του Συμβουλίου των Υπουργών της Ιταλίας, που έχει την Προεδρία του 2018 για το Πρόγραμμα Interreg MED, την Ιταλική Υπηρεσία για την Εδαφική Συνοχή και την Περιφέρεια της Νοτίου Προβάνς-Άλπεων-Κυανής Ακτής της Γαλλίας η οποία είναι  και Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Interreg MED.

Περιφέρεια Πελοποννήσου Inherit και EnernetMob

Η διοργάνωση δομήθηκε με την έννοια του Fablab: “Εργαστήριο Παραγωγής”, και κατά την διάρκειά του παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των 90 έργων μέσω ενός συνεδρίου και μιας έκθεσης. Ήταν μια ευκαιρία για τους συνέδρους για να μεταβιβάσουν την ιδέα και τις αξίες της συνεργασίας, της ανταλλαγής γνώσεων και της καινοτομίας, αλλά και να αναζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας στη Μεσόγειο.

Παράλληλα έγιναν και θεματικές συναντήσεις των έργων που συμμετέχουν στους άξονες του προγράμματος, και συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε παρουσιάζοντας το έργο ENERNETMOB, στην θεματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17/04,  στην έδρα της Ένωσης Πανεπιστημίων Μεσογείου με αντικείμενο: MED Urban Transports Community –Community Building event.

Περιφέρεια Πελοποννήσου Inherit και EnernetMob

Και τα δύο έργα, υπηρετούν τη στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων πολιτικών, καθώς επίσης την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργασιών της, και  συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg-Mediterranean, και έχουν τετραετή διάρκεια (2018-2022).