ΚοινωνίαΑρχείο

Απροστάτευτοι στη φωτιά οι εποχικοί πυροσβέστες της Αργολίδας

Από το 2009 έχουν να προμηθευτούν εξοπλισμό οι εποχικοί πυροσβέστες της Αργολίδας που εν όψει και της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους με καταπονημένο και φθαρμένο εξοπλισμό, θέτοντας σε κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλειά.

Το θέμα τέθηκε από τους ίδιους τους πυροσβέστες προς τον Γιάννη Ανδριανό στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, με τον βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ να αποφασίζει να θέσει το σοβαρό αυτό θέμα στη βουλή και τον υπουργό εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ανδριανός πυροσβεστική

Στην ερώτησή του κ. Ανδριανός αναφέρεται στην ανάγκη άμεσης ανανέωσης του ατομικού εξοπλισμού των εποχικών πυροσβεστών, και συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ναυπλίου και Άργους εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, μου ετέθη μεταξύ άλλων η επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του εποχικού εξοπλισμού των εποχικών πυροσβεστών όπως φόρμες, μπότες κ.α. Σήμερα, οι εποχικοί πυροσβέστες χρησιμοποιούν καταπονημένο και φθαρμένο εξοπλισμό, γεγονός που εμποδίζει την ακώλυτη επιτέλεση του έργου τους και δημιουργεί  κινδύνους για την ασφάλειά τους.

***Έχουν να προμηθευτούν με σχετικό εξοπλισμό από το 2009

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Με ποιες άμεσες ενέργειες και πότε  θα εξασφαλιστεί η ανανέωση του ατομικού εξοπλισμού των εποχικών πυροσβεστών».