ΡεπορτάζΑρχείο

Φόβος και τρόμος στα νεκροταφεία του κάμπου

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει οι “ληστές των νεκροταφείων” τις τελευταίες ημέρες στα χωριά του Αργολικού κάμπου, σύμφωνα με καταγγελίες που φτάνουν στο anagnostis.org.

Τελευταίο περιστατικό, αυτό έξω από το νεκροταφείο στο Ανυφί.

Μια γυναίκα που είχε πάει με το παιδί της για να ανάψουν το καντήλι στον τάφο συγγενούς της, επιστρέφοντας είδε σπασμένο το παράθυρο του αυτοκινήτου της και έναν άντρα να απομακρύνεται, έχοντας πάρει την τσάντα της και ένα πανωφόρι.

Ο άγνωστος κλέφτης μάλιστα κρατούσε ένα μπουκάλι, το οποίο έδειχνε από τις κινήσεις του ότι ήταν έτοιμος να το σπάσει και να το χρησιμοποιήσει ως «όπλο».

Φυσικά, εκείνη κρατώντας από το χέρι της το μικρό της παιδί, δεν τόλμησε καν να του μιλήσει και ο άντρας απομακρύνθηκε από το σημείο ανενόχλητος, έχοντας ολοκληρώσει την κλοπή του. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, η μητέρα – θύμα της κλοπής, απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά δεν βρήκε την ανταπόκριση που ανέμενε.

Λέγεται, ότι ανάλογα περιστατικά, έχουν σημειωθεί και στις θέσεις στάθμευσης έξω και από άλλα νεκροταφεία της περιοχής, με αποτέλεσμα πολλοί να σκέφτονται να πλησιάσουν για να τιμήσουν τους νεκρούς τους που είναι θαμμένοι εκεί, ή αναγκάζονται να πηγαίνουν με συνοδεία.