ΚοινωνίαΑρχείο

Στις φυλακές Ναυπλίου γιατί δεν πλήρωσε τα διόδια!

Στις φυλακές Ναυπλίου θα οδηγηθεί, αν δεν αλλάξει κάτι, ο 47χρονος άνεργος που καταδικάστηκε σε 42 ημέρες φυλάκισης από το Πταισματοδικείο Καλαμάτας επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων. 

Η ποινή του είναι εξαγοράσιμη με 8 ευρώ την ημέρα, συν το διοικητικό πρόστιμο από 7 αδικήματα (αρνήσεις να παραδώσει τις πινακίδες), ενώ το δικαστήριο επιδίκασε και τα δικαστικά έξοδα. Αυτός επειδή αδυνατούσε να τα πληρώσει οδηγήθηκε προσωρινά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του, εφόσον δεν πληρώσει.

Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος σημειώνει στο messiniapress.gr, η ιστορία έχει ως εξής: «Πριν 2 – 3 χρόνια χρειάστηκε να ανεβώ Αθήνα με το αμάξι μου και δεν πλήρωσα τα διόδια. Πριν λίγους μήνες μου έστειλαν 7 κλήσεις των 200 ευρώ η κάθε μια. Εγώ δεν δέχτηκα να τις παραλάβω και τώρα μου ζητούν άδεια πινακίδες και με πάνε δικαστικώς στις 27 Σεπτεμβρίου».

Ο 47χρονος λίγο πριν καταδικαστεί καλούσε σε συμπαράσταση και δήλωνε ότι θα πράξει το καθήκον του. «Δεν μπορώ να περιγράψω σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκομαι αυτήν την στιγμή, αυτοί που με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν. Εγώ προσωπικά το βλέπω ως μια μάχη που πρέπει να δοθεί και δεν πρέπει να είμαι μόνος μου. Χρειάζομαι την βοήθεια σου χρειάζομαι την παρουσία σου στον δικαστήριο να πάρω δύναμη να δείξουμε ότι δεν είμαστε μονάδες. Εσείς που με γνωρίζετε ξέρετε ότι θα κάνω το καθήκον μου κάντε και εσείς το δικό σας».

Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδώσει, μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Ενότητα και η προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα Περιφερειακή Παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα».