ΡεπορτάζΑρχείο

Έντονη χαλαζόπτωση το μεσημέρι (pics, vid)

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης στον Πόρο και τον Γαλατά. Η διάρκεια ήταν τουλάχιστον δεκάλεπτη και το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού.

Χαλάζι

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε συνεργάτης του anagnostis.org με το κινητό του τηλέφωνο.

Χαλάζι

Η λήψη του video έγινε την ώρα της χαλαζόπτωσης στον Πόρο.

Αλλά και σε περιοχές της Αργολίδας έπεσε χαλάζι τις μεσημεριανές ώρες. Είναι νωρίς ακόμα για να καταγραφούν ζημιές σε καλλιέργειες.

Χαλάζι

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία ιδιαίτερα άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει το διήμερο Πέμπτη 10/05 και Παρασκευή 11/05 κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Χάρτης καιρού

Τα φαινόμενα, που κατά κύριο λόγο θα σημειώνονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα πολύ ενισχυμένους ανέμους. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η αστάθεια το Σάββατο 12/05 φαίνεται να περιορίζεται στα δυτικά και βόρεια και την Κυριακή 13/05 στα ορεινά ηπειρωτικά.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή από βροχές και καταιγίδες (και ενδεχομένως από ισχυρά φαινόμενα) συμπεριλαμβάνεται τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και η πόλη της Θεσσαλονίκης.