ΚόσμοςΑρχείο

Τροχαίο στον αυτόματο πιλότο! (Vid)

Το πρώτο ατύχημα με όχημα υπό αυτόνομη οδήγηση στην Ευρώπη είναι γεγονός και έλαβε χώρα την Παρασκευή 25 Μαϊου στην Βόρεια Ελλάδα, έξω από τη Φλώρινα με ένα ηλεκτρικό όχημα Tesla Model 3.

Το ταξίδι του που ξεκίνησε από την Καλιφόρνια διεκόπη ξαφνικά όταν εξετράπη της πορείας του τη στιγμή που (κατά δήλωση του οδηγού) το όχημα βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο.

Το πρώτο ατύχημα με όχημα αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη

Το smartdriveltd.com κατέγραψε τις αρχικές δηλώσεις του οδηγού You You Xue, τη στιγμή που όχημα εταιρείας οδικής βοήθειας μετέφερε το «τραυματισμένο» όχημα και τον – ευτυχώς – άθικτο οδηγό του στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου 26/5, λίγο πριν την εκκίνηση αγώνα με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα στον οποίο και θα παρουσιαζόταν το όχημα.

Οδηγός και όχημα διέσχισαν τις ΗΠΑ, πέρασαν στον Καναδά και στη συνέχεια μέσω Αγγλίας συνέχισαν στην Ευρώπη. Ένας από τους σταθμούς τους θα ήταν η Θεσσαλονίκη όπου το όχημα θα παρουσιαζόταν σε διοργανωτές, αγωνιζόμενους και θεατές κατά την εκκίνηση του 11ου Hi Tech EKO Mobility Rally 2018, το Σάββατο 26 Μαΐου.

Περισσότερα για τον αγώνα και τα αποτελέσματα εδώ.
Περισσότερα για το ατύχημα εδώ.