ΠολιτισμόςΑρχείο

Ναυπλίου όψεις μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Το Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των σπουδαστών/στριών της ειδικότητας Τέχνη Φωτογραφίας με θέμα: «Ναυπλίου Όψεις», την Τρίτη, 26 Ιουνίου στις 20:00. 

Η ειδικότητα «Τέχνη Φωτογραφίας» διδάχθηκε για πρώτη φορά φέτος και οι σπουδαστές, με αφορμή το τέλος του ακαδημαϊκού εξαμήνου, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό.  

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες που εμπνέονται από το αστικό και ευρύτερο τοπίο του Ναυπλίου. Οι ανερχόμενοι φωτογράφοι αποτυπώνουν όψεις που αναδεικνύουν την ατμοσφαιρική πλευρά της παλιάς πόλης, ενός τουριστικού προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας. 

Ναυπλίου όψεις

Όπως σημειώνει ο φωτογράφος και υπεύθυνος εκπαιδευτής της ειδικότητας, Ηλίας Καρατζούλης, «το Ναύπλιο είναι μοναδικό. Η παλιά πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει στο μέγιστο βαθμό την αστική αισθητική περασμένων αιώνων σε πείσμα της αστικής ανακαίνισης και του μοντερνισμού της νέας εποχής. Και θα συνεχίσει να αντιστέκεται στο νέο αρχιτεκτονικό ρεύμα γιατί αυτό το πείσμα είναι που της χαρίζει τη μοναδικότητά της. Λεπτομέρειες συνδυασμένες με ιπτάμενους παρατηρητές που απολαμβάνουν από ψηλά αυτό το υπέροχο αστικό τοπίο και κάνουν συχνά τους διαβάτες να ζηλεύουν».

Τόπος: FOYGARO THE GALLERY NAFPLION, Φουγάρο, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο

Διάρκεια Έκθεσης: 26/6 έως 1/7, 18:00 έως 22:00.

Υποστήριξη: Δήμος Ναυπλιέων, Γραφείο Europe Direct Ναύπλιο