ΠολιτικήΑρχείο

Εξασφαλίστηκαν 7,89 εκατ. ευρώ για τον Ανάβαλο

Σε καλό κλίμα κινήθηκε χθες (5/7) η συζήτηση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και του βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Μανιάτη. Κατά την ερώτηση του βουλευτή προς τον υπουργό, σχετικά με την άμεση ανάγκη ένταξης των επεκτάσεων αρδευτικών δικτύων Αναβάλου προς Φίχτια, Μυκήνες και Μοναστηράκι και προς Ερμιονίδα ο Β. Αποστόλου ανέφερε πως για το πρώτο έργο έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ύψους 7.896.600€ ευρώ, ενώ για το δεύτερο έργο προϋπολογισμού 38.500.000€, υπάρχει ήδη αυξημένη βαθμολογία και πιστεύεται πως θα υπάρξει σύντομα θετική εξέλιξη.

Η απάντηση του υπουργού ικανοποίησε τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος επισήμανε: «συνήθως στους διαλόγους μας τους κοινοβουλευτικούς διαφωνούμε και μάλιστα οι διαφωνίες αυτές πολύ συχνά είναι σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους. Χαίρομαι που σήμερα κατ’ εξαίρεση θα μπορέσουμε να συζητήσουμε σε πολύ ήπιο και ήρεμο ύφος γιατί πράγματι μας είπατε ευχάριστα νέα για την Αργολίδα».

Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή των έργων αυτών από τα έργα της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, είναι ότι αποτελούν συμπληρωματικά της κατασκευής κι επέκτασης των έργων του Αναβάλου που ξεκίνησαν το 2011 προς Άργος – Αεροδρόμιο – Κουτσοπόδι.

Σχετικά με το θέμα, ο Γ. Μανιάτης δήλωσε: «Επιτέλους, το έργο του Αναβάλου γίνεται πράξη. Η έναρξη όλων των μελετών κι έργων το 2011 με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε το μεγάλο πλεονέκτημα του έργου για τις 3 επεκτάσεις του σε Φίχτια, Επίδαυρο κι Ερμιονίδα. Το έργο ζωής που ξεκινήσαμε πριν λίγα χρόνια, σύντομα θα είναι πραγματικότητα. Οι αγώνες των αγροτών της Αργολίδας δικαιώνονται. Μπορούμε πια να σχεδιάσουμε το αγροτικό μας μέλλον με νέα δεδομένα και με λύση του τεράστιου προβλήματος άρδευσης που απασχολεί τον τόπο μας τόσες δεκαετίες. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση κι επιμονή να παρακολουθώ την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης».