ΡεπορτάζΑρχείο

Μέχρι και 3000 ευρώ το πρόστιμο στις ταβέρνες του Ναυπλίου, του Τολού και του Δρεπάνου

Τα μπουκάλια με χύμα λάδι σε ταβέρνες εστιατόρια και ψητοπωλεία του Ναυπλίου, του Τολού και του Δρεπάνου, αλλά και το λάδι που χρησιμοποιούν στην κουζίνα για το μαγείρεμα, έφερε πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.

Και μάλιστα το ποσοστό αυτών που δεν έχουν συμμορφωθεί στην απαγόρευση χρήση χύμα λαδιού δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Από τους 22 ελέγχους που έκανε η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας (Τμήμα Ποιοτικού & Φυτ/κού Ελέγχου), 8 εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία χρησιμοποιούσαν για το μαγείρεμα και έδιναν στα πελάτες για συμπλήρωμα λάδι αμφιβόλου ποιότητας.

Επιπλέον, σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων εστίασης είχαν ελλείψεις και προβλήματα σε θέματα υγιεινής και θα επανελεγθούν. Αν στον επανέλεγχο δεν έχουν συμμορφωθεί, τότε θα επιβληθούν επιπλέον πρόστιμα.

Ο «μποναμάς» πάντως για τα εστιατόρια, ταβέρνες και ψητοπωλεία της Αργολίδας που δεν χρησιμοποιούσαν τυποποιημένο ελαιόλαδο ξεκινάει από 200 ευρώ και φτάνει τα 3.000 ευρώ στην περίπτωση που το επαναλάβουν. Ήδη, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η επιτροπή κυρώσεων αποφάσεων της αρμόδιας υπηρεσίας της περιφέρειας για να καθορίσει το ύψος του προστίμου στις επιχειρήσεις που παρανόμησαν και να το επιβάλλει. Ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, το πρόστιμο που ξεκινά από τα 200 ευρώ, αυξάνεται.

Για να είναι νομότυπες σε όλα όσα προβλέπονται, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης μπορούν να ακολουθούν τον «Οδηγό Μαζικής Εστίασης» του ΕΦΕΤ.