ΟικονομίαΑρχείο

Open Mall στο Ναύπλιο

Εξαιτίας της σημαντικότητας του θέματος των ανοιχτών κέντρων εμπορίου (OPEN MALL), συνδιοργανώνεται ημερίδα ενημέρωσης στο Ναύπλιο, στις 30 Ιουλίου, με αναλυτική παρουσίαση από εξειδικευμένους συμβούλους.

Τα Open Malls, είναι η απάντηση στους μεγάλους του εμπορίου και οι εμπορικοί σύλλογοι θέλουν χρηματοδότηση προκειμένου να στήσουν τα δικά τους ανοικτά εμπορικά κέντρα. Προϋπόθεση για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου αποτελεί το ποσοστό των συμβεβλημένων επιχειρήσεων και η χιλιομετρική απόσταση της οριοθετημένης περιοχής, η οποία θα οριστεί ως περιοχή «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου».

Open Mall στο Ναύπλιο

Ο οριοθετημένος χώρος του «Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου» θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις. Ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) η συνολική επιφάνεια δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1Km2.  Για να κατασκευαστούν θα πρέπει να συμβληθούν τουλάχιστον 50 επιχειρήσεις σε μια επιφάνεια που δεν θα ξεπερνά το ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Όλα τα καταστήματα, όσο διαφορετικά και αν είναι θα διαθέτουν κοινή βιτρίνα. Επίσης, θα διαθέτουν κοινή πολιτική βάσει της οποίας θα δημιουργηθεί μία ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή ενώ θα διαθέτουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις.

Μία τέτοια δομή σχεδιάζεται να υλοποιηθεί και στο Ναύπλιο και γι’ αυτό το λόγο προσκαλούνται οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης και οι έμποροι να ενημερωθούν σχετικά με το φιλόδοξο project.

 

Εμπορικός σύλλογος Ναυπλίου