ΠολιτισμόςΑρχείο

Μουσικά μαγειρέματα στην Αρχαία Ασίνη

Ξεκίνησε χθες το βράδυ το πολιτιστικό ταξίδι μέσα από μουσικές που αναδύονται από τα ιστορικά μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων. Οι Vamos Ensemble και η Ιωάννα Φόρτη, άνοιξαν τις φετινές εκδηλώσεις «Αύγουστος και Μνημεία» οι οποίες φέτος είναι αναβαθμισμένες σε σχέση με πέρσι με καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Βασίλης Λέκκας.

Οι Vamos Ensemble παρουσίασαν στην κατάμεστη Αρχαία Ασίνη μουσικές του κόσμου με εξαιρετικές ενορχηστρώσεις δημιουργώντας απροσδόκητες διασκευές. Το λυρικό τραγούδι συνάντησε το ρεμπέτικο, το Ιρλανδέζικο φολκλόρ την παραδοσιακή ελληνική μουσική, και ο Βαμβακάρης τους Rolling Stones.

Αύγουστος και μνημεία στην Αρχαία Ασίνη

Όπλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και για την δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών διατίθεται το κόκκινο ανοιχτό λεωφορείο με αφετηρία το σημείο «Π» του λιμένος του Ναυπλίου στις 20:00.

Το Πρόγραμμα για τη συνέχεια έχει ως εξής:

4 Αυγούστου
Μυκηναϊκή Ακρόπολη Μιδέας / Ώρα 21.00 *
Βασίλης Λέκκας
 
Με άξονα τους μεγάλους κλασικούς συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις , ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει σειρά μεγάλων τραγουδιών σε μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στην νεότερη ιστορία του τόπου.

12 Αυγούστου
Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας / Ώρα 21.00 *
Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Επιλογή των πιο αγαπημένων κομματιών από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια.

21 Αυγούστου
Θεατράκι Ακροναυπλίας / Ώρα 21.00*
Ελισάβετ Χρήστου

“Ένα Φεγγάρι γεμάτο τραγούδια”
Η μουσική αυτή διαδρομή περνάει από το κατώφλι  των μεγάλων  συνθετών όπως ο Θεοδωράκης , ο Χατζιδάκις , ο Πλέσσας , ο Σπανός κ.α. ενώ ξυπνάει μνήμες μέσα από τραγούδια που όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει .

25 Αυγούστου
Φρούριο Παλαμήδι / Ώρα 21.00*
Διονύσης Σαββόπουλος

«ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΟ»
Τραγούδια από όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.