ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ερωτηματικά για τις οφειλές των δημοτών προς τους δήμους

Αναγνώστης μας αναφέρεται στις αλλαγές που προβλέπει ο «Κλεισθένης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την επαναφορά της ρύθμισης για τις οφειλές των δημοτών προς τους δήμους.

Στην επιστολή του στην στήλη «Τα Παράπονα στον Δήμαρχο», επισημαίνει το πρόβλημα ώστε να επιληφθεί ο Δήμος Ναυπλιέων στην προκειμένη περίπτωση, αν και το θέμα αφορά το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πανελλαδικά.

Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

«Με το νέο νομοσχέδιο περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης επαναφέρουν την ρύθμιση για τις οφειλές των δημοτών προς τους δήμους. Οι οφειλές προέρχονται από διαφορές τετραγωνικών μέτρων στα δημοτικά τέλη και φόρους, ΤΑΠ, οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Υπάρχει μια προθεσμία εντός 6 μηνών από την δημοσίευση στο σχετικό ΦΕΚ και υποβάλλεις αίτηση στον Δήμο ώστε να βγουν οι κωδικοί πληρωμών ή και σε δόσεις.

ΟΜΩΣ ο Δήμος Αθηναίων, την εποχή που καθιερώθηκε το ΤΑΠ, είχε βγάλει ένα λογισμικό το οποίο ενημέρωνε αυτόματα την βάση δεδομένων και την οφειλή σε 6 διμηνιαίες δόσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ τότε. Τώρα υπάρχουν πολλοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος».