ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Έργα αγροτικής οδοποιίας σε Μιδέα και Αραχναίο

Και την αγροτική οδοποιία βάζει στο παιχνίδι ο Δήμος Ναυπλιέων, βγάζοντας μάλιστα ανακοίνωση για να προβάλλει την επικείμενη βελτίωση του οδικού δικτύου σε Αραχναίο – Αμαριανό και Μιδέα–Αμυγδαλίτσα. 

Το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις και κυρίως ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους, με χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στα έργα για την αγροτική οδοποιία σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές δήλωσε. «Η πρόσβαση στις αγροτικές καλλιέργειες είναι κρίσιμη και σημαντική.Στόχος μας είναι η βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων αγροτικών περιοχών του δήμου μας. Η βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών στην γεωργική γη, στις καλλιέργειες τους, αλλά και στις κτηνοτροφικές μονάδες είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς στηρίζουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και συνδέονται με την ανάπτυξη. Η μείωση του χρόνου μετακίνησης των παραγωγών και των προϊόντων τους είναι βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας η οποία θα εξασφαλίσει ικανοποιητικά εισοδήματα στους απασχολούμενους σε αυτήν, θα είναι ανταγωνιστική και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο».