ΚοινωνίαΑρχείο

Αφήνουν χωρίς μεταφορά 4000 μαθητές στην Αργολίδα

Δύο μέρες πριν ανοίξουν τα Σχολεία, ακόμη δεν έχει διασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών στην Αργολίδα, καθώς ο διαγωνισμός που προκήρυξε η Περιφέρεια έχει κηρυχθεί άγονος από την στιγμή που το ΚΤΕΛ δεν κατέθεσε προσφορά.

Ο όγκος των μαθητών που πρέπει να μετακινηθούν είναι περί τις 4000, αρκετοί από αυτούς προερχόμενοι από μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, και οι οποίοι θα πρέπει να βρουν τρόπο να πάνε στα σχολεία τους χωρίς λεωφορεία. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας άφησε τον καιρό να κυλήσει χωρίς να αναζητήσει λύσεις, γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα του 2017 απλά μπαλώθηκε και μεταφέρθηκε αυτούσιο κι ίσως μεγαλύτερο στην νέα σχολική χρονιά, 2018-19. Με ανακοίνωσή της πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ο νομικός εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ δηλώνει πως η εταιρία θα μπορούσε να «βάλει πλάτη» αρκεί η προκήρυξη της νέας σύμβασης να διαφύλαττε τα οικονομικά συμφέροντα της και να μην προέβλεπε αποζημίωση κάτω του κόστους.

Με τη σειρά του ο Βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός με δήλωσή του καλεί τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας να επιλύσουν άμεσα το σοβαρό αυτό πρόβλημα, έστω και την τελευταία στιγμή, προτρέποντας τον Υπουργό Παιδείας να αφήσει τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς και να ασχοληθεί με τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα.