ΠολιτικήΑρχείο

Μητσοτάκης: Μείωση φόρων και εισφορών και άνοιγμα στην κεντροαριστερά (Vid)

Διευκόλυνση των μικροοφειλετών με 120 δόσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο 15%, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και των capital control, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και μεταφορά της αρμοδιότητας του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη ΔΕΘ.

Πολιτικά το πιο ενδιαφέρον, ήταν το μήνυμα που έστειλε στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και της αριστεράς κάνοντας μάλιστα παραλληλισμούς με το 1974, αναφερόμενος εμμέσως στη στήριξη τότε του Κωνσταντίνου Καραμανλή από ψηφοφόρους και πέραν της κεντροδεξιάς.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών όπως ήταν αναμενόμενο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι η ΝΔ “θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή” και καταχειροκροτήθηκε σε αυτό το σημείο. Δήλωσε επίσης ότι: “Εάν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή” στέλνοντας ένα μήνυμα στο Ζάεφ, χωρίς πάντως να πει τι θα πράξει εάν ψηφιστεί η συμφωνία.