ΡεπορτάζΑρχείο

Στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δίκιο τους οι μαθητές της Αργολίδας

Η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μόνο στο νομό Αργολίδας, σχετικά με την δωρεάν μεταφορά στα σχολεία, έχει εξοργίσει μαθητές και γονείς, καθώς οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες που είναι επιφορτισμένοι με την διευθέτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, αποδείχθηκαν ανίκανοι να το διαχειριστούν.

Οι αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας ήταν αναμενόμενες και όσο η υπομονή εξαντλείται, ολοένα και θα φουντώνουν.

Μαθητική πορεία στο Ναύπλιο

Σε πορεία διαμαρτυρίας κατέβηκαν μαθητές του Ναυπλίου με κατάληξη την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, όπου και είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσσο Χειβιδόπουλο.  

Οι μαθητές φώναξαν συνθήματα και προχώρησαν σε προσωρινό αποκλεισμό της παραλιακής Ναυπλίου – Νέας Κίου, ενώ στη συνέχεια έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΚΤΕΛ Αργολίδας.

Πορεία μαθητές Ναύπλιο

Διαμαρτυρία στο ΕΠΑΛ Άργους

Διαμαρτυρία στο χώρο του σχολείου πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους. Οι μαθητές με συνθήματα και πανό απαίτησαν την δωρεάν μεταφορά τους από το ΚΤΕΛ.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ ήταν αυτοί που άνοιξαν τον χορό των κινητοποιήσεων την Δευτέρα (17/9), με συμβολική πορεία διαμαρτυρίας στο Άργος.

Κατάληψη στο Γυμνάσιο Κουτσοποδίου 

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα το πρωί μαθητές του Γυμνασίου Κουτσοποδίου διαμαρτυρόμενοι και αυτοί για το πρόβλημα μεταφοράς τους.

Στο γυμνάσιο, αλλά και στο δημοτικό του χωριού, σπεύδουν παιδιά από τα γύρω χωριά με δικά τους μέσα, και με οικονομική θυσία των γονιών τους, αφού δεν έχουν διατεθεί ακόμα λεωφορεία. Οι μαθητές δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Πορεία μαθητές Ναύπλιο

Πορεία μαθητές Ναύπλιο

Πορεία μαθητές Ναύπλιο