ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τα πρώτα ονόματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με δύο διαφορετικές γραμμές, πηγαίνουν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από τη μία, το κυβερνών κόμμα θέλει να υλοποιήσει μέσω των τοπικών εκλογών το στρατηγικής φύσεως διακύβευμα, της δημιουργίας «προοδευτικού πόλου», και ως εκ τούτου είναι βέβαιο πως θα στηρίξει πρόσωπα που δεν ανήκουν απαραίτητα στον στενό κομματικό του πυρήνα.

Αντιθέτως, η Ν.Δ., το κόμμα με τον πιο ισχυρό παραδοσιακά κομματικό μηχανισμό, θα έχει παντού δικούς της υποψηφίους. Στην ίδια λογική κινείται και η Χαριλάου Τρικούπη, που μέσω των αυτοδιοικητικών θέλει να κρατήσει δυνάμεις.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνονται έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις. Αν και παρατηρείται καθυστέρηση στην ανακοίνωση των υποψηφίων από πλευράς των κομμάτων. 

Ο νυν περιφερειάρχης, προερχόμενος από τη Ν.Δ., Πέτρος Τατούλης, έχει ανακοινώσει πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος, με την Πειραιώς να έχει αποκλείσει τη στήριξή του. Από τη Ν.Δ. φαίνεται πως προκρίνεται η υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ συζητείται το όνομα του κ. Δέδε, γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, ενώ από το ΚΙΝΑΛ συζητείται το όνομα της Νάντιας Γιαννακοπούλου, ενώ λέγεται πως ασκούνται σημαντικές πιέσεις και στον πρώην υπουργό Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται.