ΡεπορτάζΑρχείο

Εισβολή σκύλων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Σε κίνδυνο οι τουρίστες! (Vid)

Απαράδεκτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σήμερα Τρίτη 25/9 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου έκπληκτοι τουρίστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αγέλη αδέσποτων σκύλων,  αφού δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή τις διαθέσεις των τετράποδων.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, τα σκυλιά περιφέρονται ανεξέλεγκτα εντός του αρχαιολογικού χώρου, προκαλώντας αναστάτωση στους επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα, ανήμποροι να αντιδράσουν σε περίπτωση επίθεσης!

Έντρομοι τουρίστες φαίνεται να πηγαίνουν τοίχο τοίχο για να αποφύγουν τυχόν επιθετική συμπεριφορά από τα συμπαθή τετράποδα, ενώ οι φύλακες, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν στο σημείο λίγη ώρα μετά την εισβολή, προσπαθώντας να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Απορία προκαλεί πως επετράπη η είσοδος των σκυλιών εντός του αρχαιολογικού χώρου, ώστε να αποφευχθεί το περιστατικό εν τη γενέσει του. Άραγε ποιός θα αναλάμβανε την ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού;

Το φαινόμενο με τα αδέσποτα έχει πάρει διαστάσεις στο νομό, με αποτέλεσμα συχνά πυκνά να δημιουργούνται απρόβλεπτα συμβάντα, αφού και τα ίδια τα σκυλιά υποφέρουν από αυτή την κατάσταση.

Δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου τα εγκαταλείπουν στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ το υπουργείο πολιτισμού και οι οικείοι δήμοι αδιαφορούν επιδεικτικά για την φροντίδα τους. Πολλά από αυτά είναι πεινασμένα και δημιουργούν αγέλες. Κάποιοι τα χτυπούν, ενώ πέρσι το καλοκαίρι είχαμε και περιστατικό επίθεσης στις Μυκήνες.

Τον περασμένο Ιούλιο ένα περιστατικό με μία σκελετωμένη σκυλίτσα που έκανε την εμφάνισή της στον ίδιο χώρο πριν από παράσταση του Αισχύλου, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των φιλόζωων και την κινητοποίηση εθελοντών.

Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτούν τους δήμους για να φτιάξουν και να συντηρήσουν καταφύγια για αδέσποτα, ελάχιστοι από αυτούς -και σίγουρα κανένας στην Αργολίδα- έχουν αξιοποιήσει τα προσφερόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μπάτε σκύλοι αλέστε η Επίδαυρος

Μπάτε σκύλοι αλέστε η Επίδαυρος

Μπάτε σκύλοι αλέστε η Επίδαυρος

Μπάτε σκύλοι αλέστε η Επίδαυρος

Μπάτε σκύλοι αλέστε η Επίδαυρος

Μπάτε σκύλοι αλέστε η Επίδαυρος

Μπάτε σκύλοι αλέστε η Επίδαυρος