ΡεπορτάζΑρχείο

Πότε θα μπει στο μάτι του κυκλώνα η Αργολίδα – Δείτε Live την πορεία του

Στο τρίωρο 15:00-18:00 του Σαββάτου το κέντρο του κυκλώνα αναμένεται να φτάσει στις νότιες και ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου. Σε συνδυασμό με τους νότιους ανέμους, αυτό είναι το χρονικό διάστημα όπου θα πλήξει κατά πάσα πιθανότητα και την Αργολίδα.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα, ενώ το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα νέους χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν και τα ύψη βροχής που θα πέσουν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τα γαλάζια και μπλε χρώματα δίνουν τα ύψη βροχής ανά τρίωρο. Πάνω αριστερά δίνεται η θέση του φαινομένου στις 1500 της Παρασκευής 28/09, πάνω δεξιά στις 2100, κάτω αριστερά στις 0900 του Σαββάτου 29/09 και κάτω δεξιά στις 1500 του Σαββάτου.

Κυκλώνας Ζορμπάς

Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο που επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου το ύψος κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης θα ξεπερνά τα 11 μέτρα!

Κυκλώνας Ζορμπάς

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το φαινόμενο θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις:

Η πρώτη θα περιλαμβάνει σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την περιοχή της Κρήτης, καθώς και στη νότια Πελοπόννησο. Σταδιακά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, καθώς στροβιλίζεται αυτός ο πρώτος σχηματισμός, θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει την Αττική, κυρίως τα νότια και τα ανατολικά του νομού.

Διαβάστε Επίσης: Πότε θα αγγίξει την Αργολίδα ο κυκλώνας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Στη συνέχεια θα υπάρξει ένα μικρό και πρόσκαιρο «σπάσιμο» για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση του φαινομένου. Έτσι από το Σάββατο θα υπάρξει νέα ένταση των βροχοπτώσεων στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ από το απόγευμα και μετά θα υπάρχει επέκταση των φαινομένων προς τα ανατολικότερα.

Την Κυριακή, τέλος, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου στις νότιες Κυκλάδες και σταδιακά θα αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάστασή.

LIVE Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ: