ΚοινωνίαΑρχείο

Τα πρώτα προβλήματα στην Αργολίδα από τον «Ζορμπά»

Συνεχιζόμενη είναι η βροχοπτωση στην Αργολίδα από το απόγευμα της Παρασκευής, με μικρά διαλείμματα κατά διαστήματα. Αν και ο κυκλώνας μέχρι στιγμής μας έχει πάρει ξώφαλτσα, ήδη τα πρώτα προβλήματα καταγράφηκαν σε Κεφαλάρι, Ναύπλιο και Ερμιονίδα.

Στο Κεφαλάρι Άργους το βράδυ της Παρασκευής έπεσε πεύκο κλείνοντας τον δρόμο και κόβοντας καλώδια της ΔΕΗ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η πυροσβεστική και η αστυνομία που έσπευσαν στο σημείο ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλεια των διερχόμενων. Τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής είχε σημειωθεί διακοπή ρεύματος σε Κεφαλάρι και Τημένιο.

Στο Ναύπλιο είχαμε μικρή καθίζηση οδοστρώματος στην Ενδεκάτη, έξω από την Alpha Bank, λόγω της συγκέντρωσης υδάτων από την βροχή. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ενημερώθηκε ώστε να φροντίσει για την σήμανση του σημείου, για την αποφυγή ατυχήματος.

Στην περιοχή της Ερμιονίδας έχουν ήδη σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο Κρανίδι, που υποχρέωσαν την πυροσβεστική να απεγκλωβίσει οδηγούς που έμειναν με τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου, στην είσοδο του Κρανιδίου. Το υψος του νερού στο συγκεκριμένο σημείο έφθασε και το μισό μέτρο. Επίσης σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων που έκλεισαν δρόμους, ενώ και στην Χρυσή Ακτή, στον Άγιο Αιμιλιανό, έπεσε πεύκο πάνω σε σπίτι, εγκλωβίζοντας τους ενοίκους, καθώς το δέντρο έκλεισε την είσοδο του σπιτιού.

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που μάλιστα δεν αποκλείεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει ήδη ανάλογες εντολές και οδηγίες για λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας και επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί.

Παρακαλούνται οι οδηγοί:

  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους,
  • να ενημερώνονται για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες,
  • να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και
  • να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.