ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Καρούζος μπορεί να γίνει δήμαρχος Άργους – Μυκηνών;

Αγαπητός σε πολλούς Αργείτες, γνωστός για τις θέσεις του και με σημαντικές παρεμβάσεις στο παρελθόν για την πόλη του, το Άργος, ο δικηγόρος Νίκος Καρούζος, πολιορκείται για να αποδεχθεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις επόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Άργους – Μυκηνών.

Παρότι, επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, ωστόσο έχει γίνει γνωστό, ότι ο Καρούζος είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Δημήτρη Καμπόσου, συγκεντρώνοντας γύρω του δυνάμεις που θα μπορούσαν να τον ωθήσουν να μπει δυναμικά στο παιγνίδι των εκλογών.

Η πληροφορία άρχισε να βγαίνει δειλά – δειλά προς τα έξω, από Αργείους, που είναι στα πράγματα. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Ρήγα Ρηγόπουλου που επιχειρηματολογεί υπέρ του Καρούζου:

«Ο Νίκος Καρούζος θα είναι απ’ ότι όλα δείχνουν, και εξ όσων γνωρίζω, αυτός που θα ηγηθεί του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα προσπαθήσει να βγάλει την πόλη, αλλά και όλο τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, από το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Η επιλογή του Καρούζου είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη δυνατή για τους εξής λόγους: Πρώτον λόγω εντοπιότητας. Ο Καρούζος είναι γέννημα θρέμμα του Άργους και αυτό σημαίνει πως γνωρίζει τα προβλήματα του Δήμου από πρώτο χέρι και επί πλέον έχει την γνώση και την θέληση να δώσει λύσεις, μαζί με όλους όσους συμμετέχουν στα κοινά. Ύστερα ο ίδιος σαν άτομο είναι καταξιωμένος στον επαγγελματικό του χώρο αλλά και στην πολιτική μιας, και όπως θυμόμαστε, τα ποσοστά που έπαιρνε, στις εκλογικές αναμετρήσεις, ο Καρούζος ήταν πάνω από 25% την στιγμή που τα ποσοστά της Ανανεωτικής Αριστεράς ήταν κάτω από 3%.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος, κατά την γνώμη μου, είναι πως ο Καρούζος είναι ο μόνος που μπορεί να συσπειρώσει όλον τον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο, ακόμα και την προοδευτική Δεξιά, στον αγώνα για την καλυτέρευση αυτού του τόπου».