ΟικονομίαΑρχείο

Από βδομάδα και …βλέπουμε σε έκτακτη ανάγκη η Αργολίδα για τις πλημμύρες που έφυγαν

Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται να κηρυχθεί η Αργολίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και να γίνουν αυτοψίες από το αρμόδιο υπουργείο, τη στιγμή μάλιστα που στην Κορινθία υπήρξε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή και μάλιστα δόθηκαν και κονδύλια για αποκατάσταση των ζημιών.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργος Δέδες, προαλείφεται για υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, και θα αναμενόταν να έχει κινηθεί ταχύτατα, προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Ο ίδιος ο κος Δέδες, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, γιατί δεν έχει κηρυχθεί η Αργολίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο γενικός γραμματέας, δήλωσε τα εξής:

«Την άλλη εβδομάδα, θα επισκεφθούμε την Αργολίδα. Θα κάνουμε αυτοψίες και θα ακολουθήσουν συσκέψεις σε Αντιπεριφέρεια και σε Δήμο Άργους-Μυκηνών. Επίσης, έχουμε ήδη μιλήσει και με τον δήμαρχο Ερμιονίδας. Το ίδιο θα γίνει και εκεί. Να είστε σίγουρος, ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε αρκετούς ακόμα δήμους. Περιμένετε και θα δείτε. Θα γίνει μία, μεγάλη και συνολική παρέμβαση».

Στο …ακουστικό περιμένουν ακόμα οι πληγείσες περιοχές της Αργολίδας, για να γίνουν αυτοψίες και να κηρυχθεί ο νομός σε έκτακτη ανάγκη.