ΟικονομίαΑρχείο

Πάνω από το ψυχολογικό φράγμα η τιμή αγουρέλαιου στη Θερμησία

Με τιμές που θα υπερβαίνουν το ψυχολογικό φράγμα των 4€/κιλό ετοιμάζεται να διαθέσει προς πώληση 15 τόνους φρέσκου αγουρέλαιου ΠΟΠ Κρανιδίου, ο Συνεταιρισμός Θερμασία Δήμητρα στις 10 Οκτωβρίου.

Επομένως, παρά τα προβλήματα της φετινής παραγωγής, με τις προσβολές από τον δάκο και το γλοιοσπόριο, οι αγρότες ελπίζουν ότι δεν θα πάει εντελώς χαμένη η χρονιά.

Να σημειωθεί ότι το αγουρέλαιο του Α.Σ Θερμασία Δήμητρα, εμφανίζει «άψογα χημικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά», με την οξύτητά του να μην ξεπερνά τα 0,35 γραμμές, και τις φαινόλες του να κυμαίνονται στα 500mlg/kg.

Ανακοινώθηκε συγκεκριμένα: Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η παραγωγή και συγκέντρωση φρέσκου αγουρελαίου «ΠΟΠ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» από τον Α.Σ. «ΘΕΡΜΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ». Όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Κοροντίνης, οι πρώτες εργαστηριακές αναλύσεις που έχει στην διάθεσή του ο Συνεταιρισμός δείχνουν ότι, παρά τις προηγηθείσες δυσοίωνες προβλέψεις, πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με άψογα χημικά οργανοληπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα η οξύτητά του δεν ξεπερνά τις 0,35 γραμμές και οι φαινόλες του κυμαίνονται στα 500mlg/Kgr!

Ήδη στις δεξαμενές του, έχουν παραδοθεί περισσότεροι από 5 τόνοι και εάν δεν υπάρξει εμπόδιο στην συγκομιδή λόγῳ καιρικός συνθηκών, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ποσότητες αγουρελαίου θα ξεπερνούν τους 10 τόνους και μετά βεβαιότητος θα αγγίξουν τους 15 τόνους.