ΚοινωνίαΑρχείο

Μια διαφορετική Ματίνα Παγώνη: Τα μαθητικά χρόνια στο Άργος και το τολμηρό της ντύσιμο

Η γιατρός και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Ματίνα Παγώνη …μπήκε στα Ελληνικά σπίτια τους τελευταίους μήνες όπου ενημερώνει για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού. Στο Άργος είναι λίγο περισσότερο γνωστή καθώς έλκει την καταγωγή της από εκεί.

Τώρα η Ματίνα Παγώνη έδωσε μια διαφορετική συνέντευξη στο Happy Day και μίλησε για τα μαθητικά της χρόνια στο Άργος και το …τολμηρό της ντύσιμο για εκείνη την εποχή, τη ξαφνική δημοσιότητα των τελευταίων μηνών, πώς τη διαχειρίζεται, τον γάμο της αλλά και τον λόγο που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά.

«Πίστευα ότι επειδή ήμουν πολύ καλή μαθήτρια μπορούσα να φοράω ότι θέλω. Να φοράω μίνι εκείνη την εποχή, να φοράω κάλτσες ψηλές… Σε μία επαρχιακή πόλη που ήμουν εγώ, στο Αργος, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν οι μαθητές έτσι, εγώ όμως ήθελα και τα έκανα. Και βέβαια είχα το οκ της μητέρας μου, η οποία ήταν και αυτή κοκέτα…Βάφομαι από 17 ετών, έχει συνηθίσει το χέρι και πάει μόνο του. Δε μου αρέσει ο απέναντί μου να είναι απεριποίητος. Δεν μπορώ να συνυπάρξω», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη ενώ αποκάλυψε την αδυναμία της στα ψώνια: «Πάντα κάνω shopping therapy και ίσως είμαι υπερβολική σε αυτά».

Μιλώντας για την δημοσιότητα η Ματίνα Παγώνη είπε: «Το έχω διαπιστώσει κι εγώ και είναι ευχάριστο… Στο σούπερ μάρκετ και στη λαϊκή με σταματάνε και με ρωτάνε τι θα γίνει και πότε θα βγουν έξω, πότε οι γυναίκες θα πάνε στα κομμωτήρια, πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα. Είναι ερωτήσεις καθημερινότητας που είναι και η ίδια μας η ζωή».

Παράλληλα η κ. Παγώνη αποκάλυψε τι είναι εκείνο που της έχει λείψει περισσότερο στο διάστημα της καραντίνας: «Να βγαίνω τα Σάββατα με τους φίλους μου. Πάντα έβγαινα με τους φίλους, έχω συγκεκριμένους φίλους και παρέες που πηγαίναμε για να φάμε και λίγο να διασκεδάσουμε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Σχετικά με τον γάμο της η κ. Παγώνη είπε: «Είμαι πάρα πολλά χρόνια παντρεμένη. Ο άντρας μου είναι γιατρός και γνωριστήκαμε έτσι. Είμαι πάρα πολύ προσεχτική μέσα στο σπίτι. Πρέπει να είναι όλα τακτοποιημένα, να μη μετακινηθεί κάτι, μαγειρεύω μία ή δύο φορές την εβδομάδα».

Οσον αφορά την απόφασή της να μην κάνει παιδιά η Ματίνα Παγώνη εξομολογήθηκε: «Είναι ένα θέμα που δεν το έχω συζητήσει αλλά τώρα θα το πω. Όσον αφορά στα θέματα των παιδιών μου αρέσει να παίζω μαζί τους για λίγο, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα. Τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη τη μητέρα τους και πρέπει να είναι συνέχεια μαζί τους μέχρι να μεγαλώσουν. Επομένως, αν η μητέρα δεν έχει χρόνο, το να κάνεις ένα παιδί και το μεγαλώνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες ή μία γυναίκα, είμαι κάθετα αντίθετη. Μπορεί να μην είναι σωστή η δική μου άποψη, αλλά είμαι πάντα υπέρ αυτής της άποψης. Δεν είμαι αρεστή σε όλους, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Κάνω την αυτοκριτική μου πολύ συχνά και θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου».

Τέλος για το διαφορετικό φετινό ρεβεγιόν η κ. Παγώνη είπε «Από αυτό το σπίτι δεν θα φύγω όπως καταλαβαίνετε. Είμαστε δύο άτομα, θα κάνουμε δύο άτομα ρεβεγιόν και δεν θα κάνουμε με κανέναν άλλον. Μια μέρα είναι, και τι έγινε; Τρως, ακούς τη μουσική σου, κάθεσαι εδώ, διαβάζεις, βλέπεις τηλεόραση… Μια μέρα είναι θα περάσει. Του χρόνου θα κάνουμε το ρεβεγιόν όπως το κάνουμε κάθε χρόνο με τους φίλους μας κι εκεί που το κάνουμε».

Δείτε το σχετικό βίντεο: